Japán sikeresen krátert robbantott a Ryugu aszteroidába

2019. április 26.
3.7241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Múltkor Japán már ledobta a robbanótöltetet a Hayabusa-2-vel a Ryugu aszteroidára, azonban nem lehetett tudni, hogy sikerült-e a misszió, mert rögtön félre kellett húzódnia az űrszondának, hogy a kicsapódó törmelék ne okozzon benne kárt.

Most fotós bizonyítékkal támasztják alá, hogy sikeres volt a rakéta-becsapódás, és egy rövidke animáció mutatja a változást, amit okozott a robbanás. A mesterséges kráter pontos mérete és formája még nem ismert, de körülbelül 20 méter széles területre gyakorolt hatást a bomba a Japán Űrügynökség szerint.

Ez lehetőséget biztosít rá, hogy a felszín alatti anyagokat is tüzetesebben ki tudják vizsgálni. A Hayabusa-2 az idei év végéig fog a Ryugu aszteroidánál tartózkodni, majd az év vége felé fogja megkezdeni hazaútját a Földre, remélhetőleg egy sor olyan kőzetmintával, amik közelebb hozhatnak minket a Naprendszer keletkezésének megértéséhez.


ledobta a robbanótöltetet a Hayabusa-2-vel a Ryugu aszteroidára, azonban nem lehetett tudni, hogy sikerült-e a misszió, mert rögtön félre kellett húzódnia az űrszondának, hogy a kicsapódó törmelék ne okozzon benne kárt.'>
5 hozzászólás

Porthos

5 éve, 4 hónapja és 26 napja

Komoly teljesítmény az biztos.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 4 hónapja és 26 napja

Ez is sikerült nekik. Kíváncsi leszek miket találnak majd.

válasz erre

login_password

5 éve, 4 hónapja és 26 napja

Nem semmi manőver.

válasz erre

Hentes

5 éve, 4 hónapja és 27 napja

Hát ez eszméletlen.

válasz erre

muki

5 éve, 4 hónapja és 27 napja

Durva! Kár hogy csak egy gif van.

válasz erre