Japán legnagyobb légitársaságával fog össze a Virgin Orbit, hogy kilőjenek 20 hordozórakétát

2021. november 08.
71.9841
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Virgin Orbit nem kötelező érvényű megállapodást írt alá az ANA Holdings-szal, az All Nippon Airways, az egyik legnagyobb japán légitársaság tulajdonosával, hogy húsz kilövést szervezzenek a LauncherOne rakétának, amelyek a japán Oita prefektúra egyik repülőteréről indulnak.
 

A Virgin Orbit által november 4-én bejelentett szándéknyilatkozat értelmében az ANA és több partnere finanszírozza a LauncherOne rendszerhez szükséges mobil földi támogató berendezések gyártását, amelyek egy már meglévő kifutópályáról fognak repülni. Az ANA emellett vezetné a 20 tervezett orbitális küldetés finanszírozását és támogatását célzó erőfeszítéseket - közölte a Virgin Orbit.

Az Egyesült Államok és Japán hatósági jóváhagyásától függően 2022 végére készen állhat az indítási küldetésekre - közölte a Virgin Orbit. A LauncherOne egy kétfokozatú, levegőből indítható rakéta, amely legfeljebb 500 kilogramm tömegű kis műholdakat képes pályára állítani. A rakétát nagy magasságba szállítják egy egyedi Boeing 747-es utasszállító szárnya alatt, majd felengedik.
2 hozzászólás

Harder

2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Legalább értelme lenne...

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Minden napra jut egy szemeteljük ****rá az eget hír.

válasz erre