Japán is segíteni fog Amerikának a 2024-es Holdra szállásban

2019. október 06.
7.3161
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA már korábban is kifejezte a törekvéseit annak kapcsán, hogy ahhoz, hogy sikeresen záruljon a 2020-as években esedékes Holdra és Marsra szállás, ahhoz össze kell dolgozniuk egyéb űrügynökségekkel.
 

Ennek ismeretében nem is annyira meglepő, hogy az említett vállalat kiadott egy friss közleményt, amiben tudatják, hogy Japán segítheti őket ezekben az ambícióikban. Jelenleg főként arról van szó, hogy a Gateway nevezetű Hold-űrállomásban segédkezik majd a nemzet, valamint az asztronauták felszíni kiruccanásaiban.

Jim Bridenstine, a NASA elnöke szeptember 24-én írta alá a Japán Űrügynökség elnökével, Hiroshi Yamakawával való közös munkáról szóló dokumentumot. Ez a kollaboráció Bridenstine állítása alapján nemcsak eme két ország számára lesz roppant jövedelmező, de a komplett emberiségre nézve is.

Japán is segíteni fog Amerikának a 2024-es Holdra szállásban - 2. kép

Amerika és Japán egyébiránt már korábban is partnerkapcsolatban állt különféle küldetések kapcsán, többek között a Nemzetközi Űrállomáson zajló missziókban is, azonban kétségtelen, hogy ez az eddigi legnagyobb projektjük eddig.
5 hozzászólás

Levi87

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Menő az ilyen összefogás!

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem megy külön-külön, közben meg magáncégek mennek a Marsra? Ez komoly?

válasz erre

Gólem

3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Mi van ezzel a Nasával?

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Érdekes összefogás.

válasz erre

betyár

3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát így azért könnyebb lesz nekik.

válasz erre