James Cameron és a Veszélyes Élet Évei

2013. december 18.
6.4981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Jővőre érkezik a a Showtime műsorára James Cameron (Avatar) és Jerry Weintraub (Ocean?s trilógia) közös munkája, a Years of Living Dangerously.

A dokumentumfilm-sorozat igazi ?zöld gyöngyszemnek? ígérkezik, amely globális szinten foglalkozik a klímaváltozással, különös tekintettel az egyes emberekre gyakorolt hatásaival.


A minisorozat különlegessége, hogy színészek és neves újságírók újságírók indulnak egy-egy témához kapcsolódó emberi történet nyomába, velünk együtt fedezik fel azokat.
Cameron vezeti fel a trailert, és megtudhatjuk,  hogy számára a tényfeltárás és azok kifejtése állt a középpontban - és nem fél feltenni a fontos kérdéseket. Igyekszik a nézőket minél mélyebben bevezetni a témakörbe, hagyja, hogy a tudomány rámutasson a klímaváltozás hatásaira, mielőtt még a kézzel fogható bizonyítékokra térnénk.
A projekt elkészítésében számos általunk is ismert személyiség is részt vett, több esetben ?tudósítóként? a világ minden tájáról jelentkezve. Lássuk a résztvevőket!

Jessica Alba (színésznő, a The Honest Companytársalapítója)
Három Climate Corps dolgozót követ nyomon, akiknek küldetésük, hogy zölddé tegyék a vállalati szektort.

Mark Bittman (ételkritikus, író, a New York Times újságírója)
Az emelkedő tengerszinttel és a Sandy hurrikán utóhatásaival foglalkozik, Union Beach-ben, New Jersey-ben, és egy olyan ügynek jár utána, amely miatt bejárja az egész Amerikai Egyesült Államokat: Vajon mennyire zöld a földgáz használata?

Don Cheadle (A Gátlástalanok főszereplője)
Komoly aszályról tudosít délről, és egy texasi kisváros új jövőjének lehetőségeit fedezi fel.

Matt Damon (Elysium)
A közegészségügyet veszi célba, miközben a Los Angelesben és a város többi nagyvárosában tapasztalt hőhullám hatásai után nyomoz.

America Ferrera (Ki ez a lány?)
Alternatív energia forrás: szél és nap. Ha annyira jó az nekünk, miért nem használjuk? És miért próbálják meg annyian megakadályozni, hogy felhasználjuk őket?

Harrison Ford (Végjáték)
Indonéziába utazik, hogy beszámoljon az erdőírtásokról és az azok elleni harcról.

Thomas Friedman (a New York Times cújságírója)
Az írótól megtudhatjuk, hogyan hat a klímaváltozás a Közel-Kelet teljhatalmi rendszerére.

Michael C. Hall (Dexter)
Bangladesh-be utazik, hogy lássa a klímaváltozás ottani jövőjét.

Chris Hayes (politikai újságíró)
A Sandy hurrikán nyomában: egy amerikai képviselő szembesül a természet erejével, amikor a megváltozott időjárás otthonát is ?átrendezi?, valamint bemutat két családot, akik Far Rockaway-ben a télre készülnek egy pusztító erejű vihar után.

Olivia Munn (Híradósok)
Washington államból jelentkezik, ahol a kormányzó a globális felmelegedés elleni küzdelmet tűzte ki zászlajára.

Dr. M. Sanjayan (a The Nature Conservancy vezető tudósa)
Hatalmas utazásra indul a Föld körül, hogy elsőkézből ismerkedjen meg a klímaváltozás hatásaival. Meggyőzik-e vajon tapasztalatai?

Arnold Schwarzenegger (Szupercella)
Amerika nyugati részének erdeibe kirándul, néhány vagány tűzoltó társaságában, akik az valaha volt legnagyobb erdőtüzekkel néznek szembe.

Ian Somerhalder (Vámpírnaplók)
Anna Jane Joyner, az evangelikus lelkész, Rick Joyner 28 éves lányának sorsát követi nyomon, aki megpróbálja meggyőzni a Észak-Karolina gyülekezeteit és papjait, köztük saját apját is, hogy miért csatlakozzanak a küzdelemhez.

Lesley Stahl (tévés tudósító)
Grönlandra utazik, az Északi-sark sorsát kutatja, ahol az átlaghőmérséklet emelkedésének köszönhetően a jég eddig soha nem látott mennyiségben olvad, így új természeti kincseket tár fel.

Alább megtekinthető a trailer, a sorozat pedig jövő év áprilisában érkezik - reméljük hamarosan a magyar csatornákra is.

[embedvideo id="yeO68-e-Glg" website="youtube"]
nincs még hozzászólás