Izraeli kémprogrammal próbálták megfigyelni az Amnesty International aktivistáit

2018. augusztus 02.
1.0991
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Aljas módszerekkel próbálták megfigyelni az Amnesty International több aktivistáját is ismeretlen tettesek, miután izraeli kémprogramot próbáltak telepíteni a szervezet tagjainak telefonjaira.

A kérdéses kártékony szoftverről kiderült, hogy képes lett volna hang- és videofelvételek rögzítésére, sőt a GPS-adatok követésére is, a beszámolók szerint pedig a legtöbb aktivista egy WhatsApp üzenetben kapta meg a linket, ami kémprogramot tartalmazta.

Az Independent beszámolója szerint célzott támadások voltak, ezekben az üzenetekben ugyanis szervezett tüntetésekre hívták az Amnesty International tagjait, akik egy linkre kattintva kaphattak volna bővebb tájékoztatást, azonban a kérdéses hivatkozás hasznos információk helyett csak egy kártékony programot töltött volna le a készülékre.

Érdekesség, hogy nem ez az első eset, hogy izraeli kémprogramokkal próbálják megfigyelni az Amnesty International tagjait, azonban ennyire összehangolt, globális támadásra korábban még nem került sor. Hogy végül ezesetben sikerült-e bármilyen kárt is okozni, nem derült ki pontosan.
4 hozzászólás

TEchie

7 hónapja, 3 napja

Gondolom nem jött össze egyáltalán, mert akkor sokkal nagyobb botrány lenne belőle.

válasz erre

rDAVE

7 hónapja, 4 napja

CharlieFirpo írta:
Vajon ez miért jó bárkinek is?
Egyszerű, valaki nem szereti az Amnesty tevékenységét, ezért információt akar ellenük.

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 4 napja

Nyomorultak.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 4 napja

Vajon ez miért jó bárkinek is?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink