Izgalmas létformákra bukkantak az óceán mélyén, melyek sokat tehetnek az olajszennyezések ellen

2019. április 15.
3.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyon érdekes felfedezést tettek a kínai Ocean University tudósai, akik a Föld legmélyebb pontjaként ismert Mariana-árokban olyan különc mikroorganizmusokra leltek, melyek páratlan hatékonysággal képesek felzabálni a szénhidrogéneket.

A kérdéses létformák saját ökoszisztémát alkotnak az óceán mélyén, azonban annyira eldugottan élnek, hogy eddig senkinek sem sikerült tanulmányoznia őket, de a kínai tudósok egy kis brit segítséggel most alaposan szemügyre vehették őket, és mint kiderült, az élőlények rengeteget tehetnek a jövőben az olajszennyezések ellen.

Bár mindez egyelőre még csak feltételezés, hiszen a kutatók még azt sem tudják, hogy a szénhidrogénekkel táplálkozó mikroorganizmusok miként jutnak táplálékhoz az óceán mélyén, azonban meglepődve tapasztalták, hogy a 2010-es Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa idején is ugyanezek a létformák jelentek meg a kérdéses régióban.
felfedezést tettek a kínai Ocean University tudósai, akik a Föld legmélyebb pontjaként ismert Mariana-árokban olyan különc mikroorganizmusokra leltek, melyek páratlan hatékonysággal képesek felzabálni a szénhidrogéneket.'>
3 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 5 hónapja és 10 napja

Ez elképesztő! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 5 hónapja és 10 napja

Milyen durva már! meglepett smiley A bolygó megjavítja magát!

válasz erre

Levi87

5 éve, 5 hónapja és 10 napja

Egyszerűen regenerálja magát a természet, elképesztő! meglepett smiley

válasz erre