Itthon is bemutatkozott az Oakley és az Intel különleges szemüvege

2016. november 06.
2.1131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A szemüvegek és a sport világában kicsit is jártas olvasóink bizonyára ismerik az Oakley márkát, mely rengeteg rendezvényen, sportolókon és boltban jöhet velünk szembe, a vállalat pedig nemrég egy másik óriással állt össze egy különleges termék miatt.

Az Intellel közösen fejlesztett Radar Pace nevezetű "okos szemüvegükről" korábban már mi is beszámoltunk, nemrég a hazai képviselet itthon is bemutatta az eszközt. A különleges szemüveg tehát már elérhető Magyarországon, méghozzá 189 990 Ft-os áron.

Itthon is bemutatkozott az Oakley és az Intel különleges szemüvege - 2. kép

A bemutatón részletes ismereteket kaptunk a fejlesztési fázisról és a funkciókról, valamint egy hatásos élő prezentációt is láthattunk. A Radar Pace különlegessége egyértelműen a kétoldalú, valós idejű kommunikáció, mely az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően vezényli le az előre beállított edzésünket. Sajnos magyarul nem tud a szemüveg, de angolul is egészen egyszerű parancsokkal használhatjuk, így ebből gondunk nem lehet.

A lencséjét cserélhetjük, a csomagban pedig egy átlátszó cserelencsét is találunk az esti használathoz. A minőséget illetően egyértelműen felsőkategóriás termékről beszélhetünk, melyet el is várunk két ilyen neves vállalattól.

Itthon is bemutatkozott az Oakley és az Intel különleges szemüvege - 3. kép

Az edzésvezénylés mellett természetesen hívásfogadásra és az iOS, valamint az Android rendszerek beépített asszisztensének használatára is alkalmas a Radar Pace. A legnagyobb hátránya egyértelműen az, hogy az igen magas ár nem tartalmazza a szenzorokat, vagyis ahhoz, hogy az asszisztens valós időben tájékoztasson például a pulzusunkról, kell egy külső szenzor, amit felismer az dedikált applikáció.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagy ötlet hogy egy normális napszemüvegbe tették ezt a lehetőséget, nem valami külön hardverbe.

válasz erre

Kileah

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

Az ötlet jó, majd a második harmadik verzió már hozza az itt még elmaradt okosságokat is. mosolygó smiley

válasz erre

csirkee

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

Aki komolyan nyomja a sportot, annak biztosan hasznos is.

válasz erre

TEchie

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

Sportolóknak biztos ideális de én nem tudom elképzelni mire használhatnám.

válasz erre

VDemon

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

De menő! meglepett smiley

válasz erre