Itthon is bemutatkozott a Huawei Mate 10 Pro és Lite

2017. október 29.
5.0451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A héten tartott sajtóesemény keretében hazánkban is bemutatkozott a kínai gyártó legújabb zászlóshajója a Mate 10 Pro és annak kistestvére, a Mate 10 Lite.

A két készülék nem csak árban de teljesítményben is jelentősen különbözik, ezáltal egyszerre kínál középkategóriás és felsőkategóriás telefont is gyártó a márkanév alatt.

A hamarosan két színben kapható, 6 inches, 18:9 arányú Amoled kijelzős Mate 10 Pro Kirin 970 processzort neurális számítási egységet is kapott, a Huawei pedig 25-szörös (...?!) teljesítményt ígér. Az MI támogatja többek között a hely- és tárgyfelismerést, a digitális zoom-ot, a mozgásérzékelést és a portrékészítést is - nyilván a teljesítmény növekedését itt lehet majd tetten érni.

A készülék dupla kamerát kapott, egy 12 megapixeles RGB és egy 20 megapixeles monokróm szenzort szereltek a hátlapra, ezt pedig a Leicával együttműködve tervezte a Huawei. Optikai képstabilizátort és dual f/1.6 rekeszt kapott a lencse. A beépített akkumulátor 4000 mAh teljesítményű.

A Huawei Mate 10 Lite a szelfizők kedvence lehet az elülső dupla kamerával

A Huawei Mate 10 Lite a szelfizők kedvence lehet az elülső dupla kamerával


A Mate 10 Lite esetében is megkapjuk a dupla kamerát (na nem ugyanazt mint a nagytestvérnél), sőt az előlapi szelfikamera is dupla, egy 13 és egy 2 megapixeles lencs néz velünk szembe. Az 5.9 inches FullView elnevezést kapott kijelző alatt 8 magos Kirin 659 processzor teljesít szolgálatot, az akár kétnaposra ígért üzemidőt pedig egy 3340 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja.

A Lite verzió egyértelműen a szelfizőknek kedvez egyébkén beépített alkalmazásaival és szűrőivel.

A Mate 10 Pro október 27-től rendelhető elő 254.990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron, a megjelenés pedig november közepére várható. A Mate 10 Lite október 30-án már megvásárolható lesz, november 10-étől pedig a szolgáltatók kínáléatába is bekerül - 119.990 forintos áron.
4 hozzászólás

Harder

6 éve, 11 hónapja és 18 napja

Csinos lett az új készülék!

válasz erre

Fikarc

6 éve, 11 hónapja és 18 napja

Lite sem néz ki rosszul, de a Pro nagyon üt.

válasz erre

Gólem

6 éve, 11 hónapja és 18 napja

Kicsi nem is drága, ez fogja átvenni az olcsó Honor széria helyét talán? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja és 18 napja

Nem rossz hogy mér ezt is monitorra lehet kötni! meglepett smiley

válasz erre