Itt vannak az univerzális Facebook alkalmazások Windows 10-re

2016. április 28.
2.5071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Facebook bejelentette: elérhetővé tette univerzális alkalmazásait Windows 10-re, azonban nem mindegyik érhető el mobilon és PC-n is.

Már egy ideje tudjuk, hogy a Facebook azon dolgozik, hogy a Windows Univerzális Platformját felhasználva népszerű alkalmazásait (elsősorban a Facebook, Messenger és Instagram alkalmazásokat) elérhetővé tegye a Windows 10 felhasználók számára.

A fejlesztés során sok képernyőképet láttunk, többen meg is mutatták, hogy kaptak meghívót a Windows 10-re készülő Facebook alkalmazás teszteléséhez, ami minden modern Facebook funkciót támogat - így például a reakciókat is. A Messenger alkalmazás tesztelése kicsit zártabb volt, erről nem hallottunk sokat, de egy-két kiszivárgott képernyőkép alapján a PC-s változat nagyon is jónak tűnt. Az Instagram pedig, nos, már egy ideje mindenki számára elérhető, de teljesítmény szempontjából nem épp a leggyorsabb, és a felület sem épp a Windows 10 megjelenéséhez igazodik, van még mit csiszolni rajta.

[caption id="attachment_21166" align="aligncenter" width="640"] Kép forrása: MSPowerUser[/caption]

Ma azonban (végre) bejelentették, hogy ezek az alkalmazások a nagyközönség számára is elérhetőek, de van egy kis gond. A gond az, hogy a Facebook és a Messenger alkalmazások Windows 10-es változata egyelőre csak PC-re érhető el - a mobilos változat megjelenéséről nincsenek információink. Igazság szerint minimális információnk van, ugyanis korábban felbukkant egy információ szivárogtató videóban multitasking közben az új Facebook alkalmazás mobilos változata is, tehát ezek is nagy valószínűséggel fejlesztés alatt állnak.



Hogyan szerezhetők be? Aki már letöltötte a Windows 8.1-es (asztali) Facebook alkalmazást, annak mindössze csak alkalmazásfrissítéseket kell keresnie: a Microsoft azt mondta, órákon belül az új Facebook alkalmazás leváltja a régit. A Messenger alkalmazást még nem láttuk meg (a Facebook alkalmazás is a mobilos alkalmazás oldalára irányít), de frissíteni fogjuk a cikket amint elérhetővé válik. A Facebook alkalmazás már használatba vehető, azonban senki ne lepődjön meg, ha itt-ott iOS-féle felületi elemek nyomait látja.



Letöltés: Facebook | Messenger | Instagram
Forrás: Facebook blogbejegyzés


FRISSÍTÉS #1: A Facebook a hivatalos blogbejegyzésében megerősítette, hogy a Facebook és a Messenger alkalmazás később (vagy ahogy ők fogalmaztak: még idén) Windowsos telefonokra is elérhető lesz.

FRISSÍTÉS #2: Elérhető a Messenger is, frissítettük a hivatkozást.
nincs még hozzászólás