Itt egy kártevő, amivel bárki feltörhet egy bankautomatát

2016. december 22.
3.6501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alice név alatt egy meglepően különleges kártevőt sikerült azonosítaniuk az elmúlt hetekben biztonsági cégeknek, amely meglepő módon nem egyszerű számítógépeket, hanem bankautomatákat támad meg, ergo bárki feltörhet a segítségével egy ATM-et.

Persze mielőtt valaki illegális cselekedeten törné a fejét, azért hozzátennénk, hogy a történet nem ennyire egyszerű, hiszen ahhoz, hogy az Alice által pénzt lophassunk el, előbb hozzá kell férnünk a gép burkolata alatt elhelyezkedő, egyébként jellemzően sima Windows XP-t használó számítógép USB portjához, amelyre először telepítenünk kell a kártevőt.

Ha ezzel megvagyunk, nem árt egy billentyűzet sem, amivel elindíthatjuk a kártevőt, amely kimutatja az ATM aktuális tartalmát, majd innen a bűnözőknek már csak annyi dolguk van, hogy kiadassák a megfelelő pénzösszeget az automatával.

Hogy a kártevő eddig hány ATM megkopasztásában játszott szerepet, az egyelőre nem derült még ki, ellenben az igen, hogy a program csak egyedi azonosító kóddal működik, ami a kód visszafejtése mellett azt is megakadályozza, hogy valaki továbbadja a kártevőt. Nehogy már a szomszéd is lopjon...
2 hozzászólás

Kileah

7 éve, 10 hónapja és 22 napja

Ez nagyon durva! szomorú smiley De még durvább hogy egy Windows, radásul XP(!!!!!) fut az automatákon! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 10 hónapja és 22 napja

Az nem semmi hogy már külön program is van ehhez... wtf smiley

válasz erre