Itt egy igazi túlélő felszerelés: kiolthatatlan öngyújtó és zseblámpa egyben!

2016. december 07.
5.3311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rendhagyó találmánnyal áll elő nemrégiben a Power Practical, akik kifejlesztettek egy olyan eszközt, amely túlélő felszerelésünk fontos részévé válhat a jövőben, lévén a Sparkr egy olyan öngyújtó, amihez sem gáz, sem áram nem kell.

A Sparkr a sokkoló mintájára elektromosságot használ, vagyis egy nagyfeszültségű elektromos plazmaívet hozhatunk létre vele, amely olyan forró, mint a láng, éppen ezért könnyedén tüzet gyújthatunk vele, sőt gázégőt és gyertyát is lángra lobbanthatunk általa.

A szerkezet lelke egy 3350 mAh-s akkumulátor, amelynek egyik változata csak tűzgyújtásra alkalmas, nagyobb testvére azonban zseblámpaként is alkalmazható, amivel erős fényforrást csiholhatunk a vadon közepén, sőt mi több, ha van külső akkumulátorunk, a semmi közepén egyaránt könnyedén feltölthetjük, hiszen USB porton keresztül csiholható bele szikra.

A szerkezet egyébiránt egy sikeres Kickstarter-projektet zárt a napokban, ahol a 40 ezer dollár helyett több mint 500 ezer dollárt gyűjtöttek össze rá a készítők, akik a kisebb modellt 20, a nagyobbat 35 dollárért árulják.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 11 hónapja és 7 napja

Mordorer írta:
Hátőőőőőőőőőő... Miért is jó ez? röhögő smiley
Pl mert nem alszik ki. mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 11 hónapja és 7 napja

Hátőőőőőőőőőő... Miért is jó ez? röhögő smiley

válasz erre

betyár

7 éve, 11 hónapja és 7 napja

meglepett smiley ez még meg is ér annyit. Jó kis cucc.

válasz erre