Itt egy fényképezőgép, ami gyerekrajzokként örökíti meg a fotókat

2018. július 07.
5.8311
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Konkrétan lehidaltunk attól a találmánytól, amit Dan Macnish, egy igencsak unatkozó fiatal feltaláló mutatott be a napokban Draw This név alatt, a kis szerkezet ugyanis gyakorlatilag a Polaroid gépekhez hasonló formában rögtön képes kinyomtatni az általa készített fotókat.

Igen ám, csakhogy az egészben van egy kis turpisság, hiszen normális fényképeket készítő kompakt gépek már léteznek, a Draw This azonban gyakorlatilag egy rendkívül összetett szerkezet, mely képes a kamerán át felismerni, hogy miket lát, majd a beépített segédprogram egyszerű vonalakból összeállít egy gyerekrajzhoz hasonló fotót, és azt nyomtatja ki nekünk.

A fényképezőgép tehát lényegében lerajzolja az emlékeinket, aminek nem igazán tudjuk, hogy pontosan mi értelme van, de nem is annyira az értelmét kell keresnünk, sokkal inkább azt, hogy milyen jól kihasználta vele az alkotó a modern technológiákat, lévén az eszközt egy Raspberry Pi-re építette fel, és egy egyszerű kartonházba helyezte, a segédprogramként pedig a Google képfelismerőjét telepítette, így született meg a Draw This, amit lényegében bárki megépíthet magának otthon.
5 hozzászólás

Mordorer

8 hónapja, 2 napja

Frankón zseniális!

válasz erre

strogg

8 hónapja, 2 napja

Szvsz oriasi ertelme van! Valaki csinalt egy remek szoftvert ami egy raspberry pi erejevel is felismeri amit lat, es modositja. Ha csak modositod a vonalvezetest egy gepi picasso, dali is lehet. A mesterseges ertelemnek ha meg nincsem meg a tudatossaga arra, hogy embrrkent alkossom, de az eszkoze mar igen. Es nem szuperszamitogep kell hozza, eleg egy 10 dollaros panel, amit egy 8 eves is kepes kezelni. Elkepeszto eredmeny

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 2 napja

Nagyon király. Értelme nincs, de király.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 napja

Mekkora poén!

válasz erre

techiii

8 hónapja, 2 napja

Ohh de jó pofa. Ezért odáig lesznek a gyerekek.

válasz erre