Itt egy fényképezőgép, ami gyerekrajzokként örökíti meg a fotókat

2018. július 07.
6.1351
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Konkrétan lehidaltunk attól a találmánytól, amit Dan Macnish, egy igencsak unatkozó fiatal feltaláló mutatott be a napokban Draw This név alatt, a kis szerkezet ugyanis gyakorlatilag a Polaroid gépekhez hasonló formában rögtön képes kinyomtatni az általa készített fotókat.

Igen ám, csakhogy az egészben van egy kis turpisság, hiszen normális fényképeket készítő kompakt gépek már léteznek, a Draw This azonban gyakorlatilag egy rendkívül összetett szerkezet, mely képes a kamerán át felismerni, hogy miket lát, majd a beépített segédprogram egyszerű vonalakból összeállít egy gyerekrajzhoz hasonló fotót, és azt nyomtatja ki nekünk.

A fényképezőgép tehát lényegében lerajzolja az emlékeinket, aminek nem igazán tudjuk, hogy pontosan mi értelme van, de nem is annyira az értelmét kell keresnünk, sokkal inkább azt, hogy milyen jól kihasználta vele az alkotó a modern technológiákat, lévén az eszközt egy Raspberry Pi-re építette fel, és egy egyszerű kartonházba helyezte, a segédprogramként pedig a Google képfelismerőjét telepítette, így született meg a Draw This, amit lényegében bárki megépíthet magának otthon.
5 hozzászólás

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 18 napja

Frankón zseniális! meglepett smiley

válasz erre

strogg

6 éve, 2 hónapja és 19 napja

Szvsz oriasi ertelme van! Valaki csinalt egy remek szoftvert ami egy raspberry pi erejevel is felismeri amit lat, es modositja. Ha csak modositod a vonalvezetest egy gepi picasso, dali is lehet. A mesterseges ertelemnek ha meg nincsem meg a tudatossaga arra, hogy embrrkent alkossom, de az eszkoze mar igen. Es nem szuperszamitogep kell hozza, eleg egy 10 dollaros panel, amit egy 8 eves is kepes kezelni. Elkepeszto eredmeny mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 2 hónapja és 19 napja

Nagyon király. röhögő smiley Értelme nincs, de király.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 2 hónapja és 19 napja

Mekkora poén! röhögő smiley

válasz erre

techiii

6 éve, 2 hónapja és 19 napja

Ohh de jó pofa. Ezért odáig lesznek a gyerekek.

válasz erre