Itt az eszköz, amivel végre mi is idegesíthetjük a spammereket

2017. november 14.
8.5041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A spammerek munkáját túlzás nélkül büntetni kellene, hiszen nincs is idegesítőbb annál, mint amikor e-mail fiókunkat elárasztják a haszontalan levelek.

Hogy te is szívesen borsot törnél a küldők orra alá? Akkor most van egy jó hírünk, az új-zélandi székhelyű Netsafe - akik egyébként egy kiberbiztonságra szakosodott vállalat - elkészítette a világ első olyan chatbotját, amely Re:scam név alatt azt a célt szolgálja, hogy folyamatosan válaszolgasson a spammerek leveleire, ezáltal a kölcsönkenyér visszajár alapon ahogy ők elárasztottak minket butasággal, ugyanúgy kapják visszakézből az értelmetlen leveleket.

Az eszközt egyelőre csak úgy vehetjük igénybe, ha a kéretlen tartalmú leveleket továbbítjuk a Netsafe számára a me@rescam.org e-mail címre, ezt követően ugyanis ők mindent elintéznek, hiszen a mi nevünkben bombázzák majd értelmetlen üzenetekkel a spammereket, aminek hatására nekik talán előbb elegük lesz a dologból, és levesznek minket a listáról.

A cég jelentése szerint eddig több mint 200 ezer e-mailt küldtek már el spamektől szenvedő felhasználók nevében, de abban reménykednek, hogy a jövőben ezt az eredményt megsokszorozzák, hiszen minél több spam megy a spammelőknek, annál nagyobb a valószínűsége, hogy lassítják, hosszabb távon pedig befejezik tevékenységüket.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Nem rossz kis kezdeményezés.

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Óriási!

válasz erre

muki

1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ez *****jó, használni fogom!

válasz erre

techiii

1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Nem érzem túl jó megoldásnak. Inkább kőkemény pénzbüntetés kellene nekik.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink