Itt az első Zesty Zapus fork

2017. április 18.
3.2251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
TheeMan az Ultimate Edition fejlesztője örömmel jelentette be, hogy elérhetővé vált az általa fejlesztett Linux disztribúció legfrissebb kiadása, amelyben igyekezett minden új dolgot elhozni a felhasználóknak, ami olyannyira jól sikerült, hogy a legújabb Ubuntu alapjait integrálta a rendszerbe.

Az Ultimate Edition legújabb verziója így az 5.4-es build számmal rendelkezik, és körülbelül három hónap fejlesztést vett igénybe az előd, az 5.1 megjelenése óta, amely akkor még a 16.04-es Ubuntu-ra építkezett és a 4.4-es Linux Kernel volt a motorja.

A Tmosb 1.9.8 OS builder tool segítségével megalkotott Ultimate Edition 5.4 viszont a múlt héten debütált Ubuntu 17.04-es Zesty Zapus alapjaihoz nyúlt, így minden új és modern technológiát magával hoz úgy, mint a Linux Kernel 4.10, a Mesa 7.0.3 3D grafikus könyvtár vagy éppen az X.Org 1.19.3.

Ami azonban érdekes, hogy az asztali környezetből, a Solus Team által fejlesztett Budgie Desktop-ból nem a legújabb verzió került az ISO fájlba, ezen még dolgozik a fejlesztő ugyanúgy, ahogy az ARM Edition verzión is, így várhatóan mindkét újdonság az 5.5-ös változatban debütálhat majd.
1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 6 hónapja és 16 napja

Nem tesz jót ez a szétszabdalás a Linuxnak, abba kéne már hagyni hogy mindenki saját diszrtibúciót akar heggeszteni... wtf smiley

válasz erre