Itt az ehető csomagolás, amely felválthatja a műanyagot

2016. szeptember 01.
2.2631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A műanyag csomagolóanyagok minden túlzás nélkül az egyik legnagyobb problémát okozzák jelenleg a környezetszennyezés tekintetében, így nem véletlen, hogy a tudósok folyamatosan új alapanyagokkal és lehetőségekkel kísérleteznek.

A U.S. Department of Agriculture csapatának pedig most sikerült egy olyan környezetbarát eljárást megalkotnia, aminek részeként nem kell többé azon aggódnunk, hogy mi történik majd a csomagolóanyaggal, hiszen vagy megesszük, vagy ha egyszerűen el is dobjuk, az természetes alapanyagának köszönhetően károsítás nélkül lebomlik majd.

A kutatók által kifejlesztett új csomagolóanyag kazeidből, avagy kvázi tejfehérjéből készül, amely nem csak természetes, hanem mindezen túl rendkívüli rugalmasságot is kínál, hovatovább a hagyományos műanyagalapú csomagolókhoz mérten akár több százszor jobban képes tartósítani az élelmiszereket - legalábbis a tejtermékeket biztosan, a szakértők ugyanis egyelőre még csak ezekkel kísérleteztek, és értek el kiemelkedően jó eredményeket.

Habár az új csomagolóanyag egyelőre még csak prototípus szintjén létezik, illetve számtalan kísérlet vár rá - szó van forró vízben oldódó tasakokról is többek között -, és bár egyelőre még korai lenne általános alkalmazásról beszélni, de a kutatók szerint nem kizárt, hogy évek múlva ez az új típusú csomagolóanyag felválthatná a műanyagot.

4 hozzászólás

csirkee

8 éve, 3 hónapja és 14 napja

Baromi jó ötlet. Fura de tök szupi.

válasz erre

OMA_Seriff

8 éve, 3 hónapja és 14 napja

Gólem írta:
Azt hittem ilyenek már rég vannak! meglepett smiley Hát az ehető bőrös virsli nem ilyen?
Van sok ilyen, például ehető kanalak, tányérok, de olyan műanyaghatású, átlátszó anyag, mint ami a felvételen van, még nincs. A bőrös virslit pedig nem mancsba vesszük a boltban, hanem csomagolásban. röhögő smiley Műanyag csomagolásban. mosolygó smiley

válasz erre

Gólem

8 éve, 3 hónapja és 14 napja

Azt hittem ilyenek már rég vannak! meglepett smiley Hát az ehető bőrös virsli nem ilyen?

válasz erre

Harder

8 éve, 3 hónapja és 14 napja

Aaaaz igeeeeen! meglepett smiley Ez nagyon komoly! röhögő smiley

válasz erre