Itt a Xiaomi legújabb okos edzőcipője

2017. március 13.
3.7051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Xiaomi-nak túlzás nélkül hónapok alatt sikerült betörnie kvázi a semmiből a legnagyobb globális tech gyártók körébe, és bár a legtöbben okostelefonjaikról ismerik a kínai céget, azonban termékeikkel számtalan más területen is találkozhatunk.
Advertisement

Példának okáért a Xiaomi - nem túl nagy sikerrel - már évekkel ezelőtt megvetette a lábát az okos edzőcipők piacán, de most a MiJia almárka égisze alatt egy újabb modellt állítottak csatasorba, amely 90 Minutes Ultra Smart Sportswear név alatt megpróbálja kiküszöbölni az első lábbeli hibáit és hiányosságait.

Ehhez a Xiaomi semmit sem aprózott el, ennek megfelelően a Sanghaji Nemzetközi Tudományos és Technológiai Intézet munkatársait kérték fel tervezőnek, akik profi atléták segítségével kísérletezték ki a cipőt, amely így hagyományos edzőcsukaként is tökéletesen megállja a helyét habszerűen könnyed talpával és légpárnás sarkával.

Persze a cipő ennél sokkal többre képes, köszönhetően a sarkában elhelyezett Intel Quark SE chipkészletnek, aminek hála a lábbeli összeköthető egy okostelefonnal, és a benne elhelyezett szenzorok - gyorsulásmérő, giroszkóp és a többi - jóvoltából rengeteg adatot képesek továbbítani a társalkalmazásba.

Az áprilisban érkező edzőcipővel - amely alig lesz több 12 ezer forintnál - így bármilyen mozgási adatot kinyerhetünk, legyen szó sebességről, távolságról, elégetett kalóriáról és a többi.

Nézd nagyban ezt a videót!



2 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 7 hónapja és 14 napja

Tény hogy olcsó... De kinézetre, hát... Nem valami jó.

válasz erre

Porthos

7 éve, 7 hónapja és 14 napja

Hát ezek nem normálisak komolyan mondom! röhögő smiley

válasz erre