Itt a világ legkisebb 4G-képes Androidos okostelefonja

2017. május 04.
5.6481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Míg nagyjából egy évtizeddel ezelőtt minden gyártó arra törekedett, hogy a lehető legkisebb mobiltelefonnal örvendeztesse meg a felhasználókat, pár éve az okostelefonok piacán a folyamatos növekedés kapta a központi szerepet, amit úgy tűnik ismét a zsugorodás követhet.

Bár nagyon korai lenne még trendről beszélni, ellenben a minap egy érdekes készülék mutatkozott be a kínai Unihertz kínálatában, akik a Kickstarteren gyűjtenek azért, hogy megvalósulhasson a világ legkisebb 4G-képes Androidos okostelefonja, avagy a Jelly.

A Jelly érdekessége, hogy megdöbbentően kicsi, hiszen egy 2,45 hüvelykes kijelzővel rendelkezik - ez 240x432 pixelt jelent -, és nagyon kényelmesen elfér a markunkban úgy, hogy közben meglepően erős kis szerkezetről beszélünk, lévén kapott egy négymagos, magonként 1,1 Ghz-en ketyegő processzort, 1GB RAM-ot - a nagyobb modellben ebből kettő is kérhető -, és miközben tárhelyből 8 vagy 16 GB-os választható, a készítők még a dupla kameráról is gondoskodtak, így előre egy 2 megapixeles, hátra pedig egy 8 megapixeles darab került.

Itt a világ legkisebb 4G-képes Androidos okostelefonja - 2. kép

A készülék Android 7-es operációs rendszert futtat, és azon túl, hogy képes a 4G hálózat kezelésére, a 950 mAh-s akkumulátorral akár 3 teljes napig is bírja szusszal. Ára méretéhez hasonlóan alacsony, ezáltal a Kickstarteren már 70 dollárért is kaphatunk egyet - ez alig 20 ezer forint -, de a boltokba szánt végleges változat sem lesz több 109 dollárnál, ami valamivel több mint 30 ezer forint.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Harder

3 éve, 6 hónapja és 22 napja

Te jó ég, durva teló!

válasz erre

techiii

3 éve, 6 hónapja és 22 napja

elég viccesen néz ki.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 22 napja

Úgy néz ki, mint a korai droid telefonok. Ez ilyen gyerek telefon. Vagy börtönbe is kiválóan csempészhető. Az apró méretén sokat ront, hogy dagi. Az egyetlen ami gáz, hogy nekem a vágódeszka telefonon még nincs droid 7-em, de ebbe a kis izén meg már az van.

válasz erre