Itt a világ első okosboltja, ahol még pénztárak sincsenek!

2016. december 06.
3.6651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő ötletet valósított meg a technológiai forradalmak terén élenjáró Amazon, akik jövő év elején mindenki számára megnyitják Seattle-ben a világ első okosboltját, ahol sem pénztárak, sem hadseregnyi személyzet nincs, csak a termékek és a vásárlók.

Az Amazon már évek óta teszteli az első Amazon Go üzletet, amelynek a lényege, hogy a vásárló a belépés után egy a telefonjára telepített - és bankszámlájával összekötött - alkalmazással azonosítsa magát a beléptetőkapunál, amely rögtön jelez, ha a vásárlónak nincs fedezet a kártyáján, vagy esetleg valamilyen más probléma akad vele.

Ha minden rendben, az illető csak belép a boltba, beteszi a táskájába, ami kell, és szimplán kisétál az üzletből sorban állás vagy idegeskedés nélkül. A boltot összetett és intelligens kamerarendszer vizsgálja, a vásárlóknak pedig az Amazon számlájukról kerül levonásra a megvásárolt termékek ellenértéke, miközben a vásárlásulról digitális számlát kapnak.

Hogy az Amazon miként szeretné kicselezni a rendszerrel visszaélő fogyasztókat, az egyelőre még nem derült ki, de vélhetően a cég erre is alaposan felkészült, mindössze azért nem beszélnek róla, hogy ne adjanak tippeket a boltba rossz szándékkal érkezőknek.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

TEchie

2 éve, 8 hónapja és 5 napja

Na az nem semmi újítás!

válasz erre

rDAVE

2 éve, 8 hónapja és 5 napja

Majd a reklamációs pultnál fognak állni sokat...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink