Itt a világ első izzadó robotja, aki olyan kemény, mint a Terminátor

2016. október 16.
2.4481
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem elég, hogy a robotok egyre okosabbá váltak az elmúlt években, a Tokiói Egyetem munkatársai bemutatták legújabb androidjukat, amely mindezen túl izzadni, ergo nem kizárt, hogy büdösödik is, akárcsak az ember.

Mielőtt azonban elkezdenénk különféle robotdezodorokról fantáziálni, a Kengoro névre keresztelt robotikus teremtmény sajátosságát egy a léghűtésnél háromszor hatékonyabb módszer adja, aminek a működése az emberi izzadáson alapul.

Merthogy az ember mivel is hűti szervezetét a túlhevüléstől? Izzadtságmirigyeken keresztül a testünk kvázi levet ereszt ahhoz, hogy a kicsapódó víz hűvösen tartsa a szervezetünket.

Itt a világ első izzadó robotja, aki olyan kemény, mint a Terminátor - 2. kép

A Kengoro nevű robot esetén hasonló módszer került megvalósításra, ezáltal a gépezet alkatrészeinek üreges belsejében egy speciális vízhűtés révén folyadék kering, ami szükség esetén a motoroknál kis szelepeken át képes kitörni, és közvetlenül hűteni azokat a túlmelegedéstől.

A humanoid robothoz megálmodott új megoldás sokkal hatékonyabb az eddig használt léghűtésnél, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy a robot most már nem csak percekig, hanem hosszú órákig működőképes tud maradni.

Ha mindez nem lenne elég, a Kengoro elképesztően erős és masszív szerkezet, sőt egészen tekintélyt parancsoló a megjelenése is, így kis túlzással olyan hatást kelt, mintha egy igazi Terminátort látnánk megelevenedni.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Tommy

8 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nem is tudtam hogy csak perrcekig üzeelnek alapból ezek. meglepett smiley

válasz erre

TEchie

8 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nagyon menő a kis terminátor! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

8 éve, 1 hónapja és 4 napja

De durván néz ki! mosolygó smiley

válasz erre