Itt a világ első autója, amit te magad szerelhetsz össze

2016. szeptember 12.
2.2601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Kis túlzással fogalommá váltak az utóbbi években az IKEA bútorok, miután a gyártó lehetővé tette, hogy akár a nagyobb berendezési tárgyakat is lehetőségünk nyíljon egy dobozban megrendelni vagy hazavinni, és otthon a saját kezünkkel összerakni.

Mit szólnál azonban ahhoz, ha ugyanezt nem csak bútorokkal, hanem például járművekkel is el lehetne játszani? Őrültségnek hangzik? Márpedig nem az, a Global Vehicle Trust ugyanis Ox név alatt nemrégiben megalkotott egy olyan gépjárművet, amit lehetőség van egy nagyobbacska dobozban - na jó, inkább konténerben szállítani -, és saját kezünkkel összerakni.

Itt a világ első autója, amit te magad szerelhetsz össze - 2. kép

A mintegy 60 darabból álló járművet három ember átlagosan 12 óra alatt tudja összeállítani a gyártó szerint, és az elkészült gépezet összesen 13 embert vagy közel 2 tonnányi rakományt képes szállítani, ami főként azért óriási dolog, mert a járművet nem titkoltan elsődlegesen nem a nyugati államoknak szánták, hanem az afrikai régiók számára, ahol gyakran még mindig ökrökkel történik a személy- és teherszállítás, ezzel a masinával azonban felgyorsíthatnák a folyamatot.

Érdekesség egyébiránt, hogy az Ox megalkotásában maga Gordon Murray nyújtott segítséget, aki egykoron a McLaren F1 tervezésével vált ismertté. Ehhez képest egészen ocsmány a kis szerkezet, noha nyilvánvalóan nem ez volt vele a cél.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 3 hónapja és 3 napja

TEchie írta:
Elég ronda verda de a célnak biztos megfelel! röhögő smiley
Két fajta terepjárós videó van youtubeon; a ronda terepjáró átmegy mindenen, a csinos terepjárót húzza ki valami ronda jármű.

válasz erre

TEchie

8 éve, 3 hónapja és 3 napja

Elég ronda verda de a célnak biztos megfelel! röhögő smiley

válasz erre

betyár

8 éve, 3 hónapja és 3 napja

tiszta IKEA röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 3 hónapja és 3 napja

Sokszor hallottam már, hogy valaki vett valamit, majd szétszedte és összerakta újra. Persze nem unalmában, a gyárban kapkodó betanított munkásoknak nincs lehetősége olyan masszívan összerakni valamint, mint otthon neked nyugalomban.

válasz erre

Hentes

8 éve, 3 hónapja és 3 napja

Hát ez hatalmas! röhögő smiley Az ötlet zseniális amúgy.

válasz erre