Itt a világ első áramot termelő karkötője

2017. július 28.
3.5961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a hordozható eszközök gyors lemerülését ma már számtalan formában ellensúlyozhatjuk - például ugye powerbankkal -, de a Chongqing Egyetem és a Sichuanban megtalálható Kínai Műszaki Fizikai Akadémia kutatói most előálltak egy sokkal kézenfekvőbb ötlettel.

A szakemberek ugyanis megalkották a világ első olyan karkötőjét, amely képes arra, hogy a kezünk mozgatásával áramot termeljen, ezáltal mozgási energiánkkal lehetőségünk legyen arra, hogy hordozható eszközeinket feltölthessük.

A karperec lényege a mozgási energián és a mágneses indukción alapul, lelke pedig két mágnes, amelyek képesek szabadon mozogni egy speciális burokban a viselő mozgásának hatására. Ezek a mágnesek réztekercseken haladnak át, miközben elektromágneses indukció lép fel, aminek hatására elektromos feszültség, energia termelődik.

Itt a világ első áramot termelő karkötője - 2. kép

Minél hatékonyabb és gyorsabb a mozgás, annál több elektromos áramot termel a karkötő, de nem kell orbitális dolgokra gondolni, a kutatók szerint ugyanis egyetlen csuklómozdulat képes annyi áramot termelni, hogy az akár egy kisebb akkumulátort feltöltsön energiával.
4 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 26 napja

Mérik majd a statot, hogy ki mennyit termel? Furcsán kiugró eredmény lesz a magányos fiatalembereknél. röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 2 hónapja és 26 napja

A hagyományos órák már évtizedek óta képesek ellátni magukat kellő energiával, igazán ideje volt hogy 2017-ben is legyen valami hasonló. mosolygó smiley

válasz erre

Huginn

7 éve, 2 hónapja és 27 napja

...és jobb is, mint a termoelektromos töltés ilyen eszközök esetén.

válasz erre

techiii

7 éve, 2 hónapja és 27 napja

Ez baromi jó ötlet.

válasz erre