Itt a vége, a Waymo kilép a LiDAR-értékesítési üzletágból

2021. augusztus 29.
45.8911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Waymo kilép a LiDAR-értékesítési üzletágból, lévén az Alphabet tulajdonában lévő vállalat közölte, hogy többé nem fogja eladni más cégeknek a lézerérzékelőit, ezzel véget vetve az önvezető vezető közel három éves bevételi forrásának.

A LiDAR olyan lézerérzékelő, amely az önvezető autók alapvető összetevőjének számít. Az érzékelőket az autonóm járművek tetejére, valamint az oldalakra és a rácsokra helyezik, ahol több ezer lézerpontot küldenek a környező környezet feltérképezésére.

A Waymo először 2017 elején kezdte el gyártani saját LiDAR-érzékelőit, hogy drámai módon csökkentse az önálló járműtevékenység költségeit. A vállalat akkor azt mondta, hogy saját érzékelőinek elkészítésével az egységár 75 000 dollárról 7500 dollárra csökkentheti a készenléti egységárát.

Sosem kommunikálta a Waymo, hogy mennyire volt sikeres ez az üzletág, az ügyfelek számáról sem tudni, azonban most kihúzták a dugót - itt a vége számukra.
4 hozzászólás

rDAVE

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Levi87 írta:
Hogy lehet egy ilyen üzletbe belebukni???? meglepett smiley
Megváltóként követett celeb CEO negatív véleményei? röhögő smiley Elon Musk kritizálta az ilyen radarokat... Persze idén már ők is partnerségbe léptek a Luminar-val, hogy ilyeneket teszteljenek. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Hogy lehet egy ilyen üzletbe belebukni???? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nem igazán hittem volna hogy egy ilyen cég becsődöl. meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

De fura, az ember azt gondolná, hogy ez mindennél jobban megy. meglepett smiley

válasz erre