Itt a GPD Pocket, a Linuxot és Windowst is futtató zseb PC

2017. február 16.
5.4211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Korábban már beszámoltunk egy Surface kihívóról, ám a kínai Chuwi hardvere azért még elmarad a Microsoft megoldásától, de az IndieGogo-n indult kezdeményezés, a GPD Pocket egy másik oldalról közelíti meg a sokoldalú 2in1 fogalmát.

A limit, amit a projektnek el kellett érnie a megvalósuláshoz, 200 ezer dollár volt, ám ezt 2 hónappal a kampány lezárta előtt is bőven meghaladta, hiszen már most 370 ezer felett jár. A program tehát megvalósulni látszik, az első példányok várhatóan júniusban kerülhetnek az adományozók kezébe.

Maga a GPD Pocket a régi menedzser kalkulátorokat idézi megjelenésben. Persze ez azért sarkítás, hiszen 7 colos kijelzővel rendelkezik, plusz a hardver sem éppen gyengécske. Az említett panel 1080p felbontással bír, a teljesítményért Intel Atom x7-Z8700 CPU és 4GB-nyi RAM és 128GB-nyi háttértár felel. A 7000 mAh órás akkumulátor mellett találunk USB-C csatlakozót, HDMI-t, Jack-et, és 4.1-es Bluetooth-t is.

Az igazi érdekesség azonban most következik, hiszen a GPD Pocket kérhető Ubuntu-val és Windows-zal is, hátránya azonban, hogy míg a Windows fizetős licenc, az Ubuntu ingyenes, még sincs eltérés a donációban, mindkettő 399 dollár.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Harder

2 éve, 6 hónapja és 12 napja

Hát ez elég gyenge próbálkozás, bár tény hogy aranyos kis kütyü.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 6 hónapja és 12 napja

Igazi felhasználási értéke szerintem nincs, semmivel sem lesz jobb mint bármelyik vékony hibrid - nem is értem, miért hasonlítgatják Machez.

válasz erre

inkognito

2 éve, 6 hónapja és 12 napja

Tök jó pofa, de ezen mit csinál az ember? Mert nekem ez már baromi kicsi lenne. Talán egy 3 évesnek jó.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 6 hónapja és 12 napja

Nagyon aranyos kis hobbigép.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink