Ismét vészfrissítés érkezett a Flash Playerhez

2018. június 11.
2.8711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az Adobe által fejlesztett Flash Playerről köztudott, hogy az egyik legveszélyesebb biztonsági kockázat minden számítógépen, mégis rengeteg rendszeren ott lapul, emiatt pedig a gyártónak időközben illik hozzá frissítést kiadni.

A minap is érkezett egy ilyen egyes prioritású, vagyis kiemelten fontos javítócsomag, mely a hírhedt CVE-2018-5002-es számú sérülékenységet foltozza, aminek a lényege, hogy a hackerek simán be tudnak hatolni a gépünkbe e-mailek bővítményein át, és ott a hiba kihasználásával különféle Office-dokumentumokban elrejteni olyan kártevőket, melyek akár súlyos galibát is okozhatnak.

Az Adobe szerint azonban, ha frissítjük a Flash Playert, akkor vírus ide, vírus oda, nem igazán tudnak semmihez sem hozzáférni kívülről. A lényeg, hogy a frissítés után legalább a 30.0.0.113-as verziószámú fusson a számítógépen, ha nem ezt látjuk, vagy töröljük a Flash Playert - ha még nem történt volna meg -, vagy frissítsünk.
4 hozzászólás

petrovicsz

1 éve, 3 hónapja és 18 napja

Aki még mindig használja az meg is érdemli.

válasz erre

TEchie

1 éve, 3 hónapja és 18 napja

Amelyik oldal még használja, az nálam blokkolva van.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 3 hónapja és 18 napja

Igen **** hogy ezek az őskövületek rajtunk maradnak. Én nem használom már vagy 5-6 éve, de szörnyű hogy még mindig van aki igen.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 18 napja

A legdühítőbb, hogy az unicredit bank kizárólag flash alapon működik, ami nem csak szégyen hanem felháborító is! Csak ezért van fent nálam, de ha legkésőbb ebben a hónapban nem változik a helyzet, 10 év után otthagyom a bankot.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink