Ismét törvényt sértett a Foxconn az új iPhone-ok gyártása miatt

2019. szeptember 10.
6.0241
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A jelek szerint akkora megrendelést kapott a kínai Foxconn az Apple-től az új iPhone-készülékek gyártása miatt, hogy az ázsiai vállalat csak az előírások megszegése mellett tudta volna tartani a normát, lévén egy vizsgálat során súlyos szabálytalanságot találtak.
 

A hírt a China Labor Watch, egy amerikai civilszervezet kürtölte világgá a minap, akik a gyár dolgozói közé beépülve kiderítették, hogy a Foxconn a megengedett 10 százalékos átmeneti dolgozói létszám helyett a jelenlegi munkaállomány mintegy felét ilyen foglalkoztatottakkal töltötte fel, vagyis a gyártósorokon 50 százalékban diákmunkások, gyakorlatilag gyerekek és fiatalok dolgoztak.

Az eset kapcsán már az Apple is megszólalt, és megerősítették, hogy a Foxconn valóban törvénysértő magatartást produkált, de a gyártóval közösen megpróbálnak megoldást találni az ügyre, hiszen az amerikai vállalat felelőssége is, hogy partnereinél betartassa az előírásokat.
3 hozzászólás

rDAVE

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

A közvetítő cégen keresztül érkezettek száma az 50%, ez nem csak diák lehet. Ami illegális az a nagy arányuk a cég közvetlen alkalmazottaihoz képest. Az meg nem derül ki mennyi idősek, akik ott dolgoznak, de 16 év felett legálisan vannak ott. A munka körülmények a sz.rok, azokon kellene javítani, de arról itthon is lehetne mesélni. Kezdve az "otthon történt" dologgal.

válasz erre

technomancer

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

És ez bizony így lesz mindig, ha nagyon meg kell hajtani a melót. Inkább benyelik a büntetést, ez van.

válasz erre

Levi87

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát ez másképp nem megy úgy látszik. Ha kell a mennyiség, hát kell a mennyiség.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink