Ismét több millió ember adatait sikerült kiszivárogtatni

2017. március 08.
3.7631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen elképesztő, ami manapság a tech világban történik a biztonság tekintetében, így miután a Yahoo-nak sikerült szinte minden felhasználóját megkárosítania egy szivárogtatással, a River City Media, avagy az egyik legnagyobb e-mailes marketingcég ezt most túlszárnyalta.

A kérdéses csapat ugyanis óriási adatbázissal rendelkezett - egy közönséges spammer vállalattól ez nem meglepő -, aminek biztonsági problémáira már korábban felhívta a figyelmet Chris Vickery, a MacKeeper egyik biztonsági tanácsadója, aki januárban felfedezte, hogy a marketingcégtől olyan személyes adatok szivárogtak ki a világhálóra, melyeknek nem kellett volna.

Emberünk az elmúlt hetekben tovább folytatta a kutatásokat a témában, így néhány társával bebizonyította, hogy a világ egyik legnagyobb spambirodalma több mint 1,3 milliárd ember adatait szivárogtatta ki, többek között e-mail címeket, jelszavakat, címeket, neveket és egyebeket.

Mint kiderült, a főként spammelésből élő vállalat - akik már tevékenységükkel is eléggé idegesítőek voltak -, az adatbázis mentése során követett el végzetes hibát, aminek jóvoltából szinte a rendszerükben szereplő minden ember - ergo bárki - érintett lehet az ügyben.
3 hozzászólás

VDemon

7 éve, 9 hónapja

Bravó. Sittre mindegyiket húsz évre. Aztán majd spammelhetnek onnan a rohadékok.

válasz erre

techiii

7 éve, 9 hónapja

Az szép! Jó sok adat..

válasz erre

TEchie

7 éve, 9 hónapja

Rohadjanak meg.

válasz erre