Ismét összeakasztotta a bajszát az Apple és a Qualcomm

2017. december 04.
6.3341
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mikor már azt hittük, hogy nem mérgesedhet el jobban a viszony az Apple és a Qualcomm között, a CNET információi szerint a chipgyártó újabb pert indított el az almások ellen, méghozzá már a sokadikat a sorban.

A Qualcomm újfent olyan szabadalmak miatt ment neki az Apple-nek, melyeket állításuk szerint jogtalanul használ a gyártó, így egészen pontosan további 16 illetéktelenül átvett és megsértett dolog miatt állnak majd bíróság elé a felek.

A Qualcomm ezúttal olyan szabadalmakat sorolt fel a per miatt, minthogy az iPhone X esetében az üzemidő menedzselése vagy a mobilfrekvenciák kezelése egyaránt általuk kifejlesztett technológián alapul, de az Apple a Palm Pre felületét is lenyúlta tőlük, aminek részeként egyetlen érintéssel előhívhatjuk az egyes applikációk ablakait.

A 16 szabadalomból ötöt az ITC is vizsgál, és a történtek újfent azzal fenyegetik az Apple-t, hogy ha a chipgyártó nyer, illetve nem tudnak megegyezni, akkor az akár az egyes iPhone készülékek importjának átmeneti leállását is eredményezheti.
1 hozzászólás

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 hete és 6 napja

Pont a Qualcomm pereskedik? Nemár, lassan nagyobb szabadalmi troll mint az erre szakosodott bandák.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink