Ismét növekedést mutat a kínai mobilpiac

2018. augusztus 08.
1.0681
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A kínai mobilpiac alakulását évek óta nyomon követi a világgazdaság, hiszen az ott kialakuló trendek globális hatást indíthatnak el, éppen ezért féltek sokan, amikor az okostelefonok eladásai drasztikus csökkenésnek indultak a régióban.

Az első negyedévben ugyanis arról hallottunk, hogy 2013 óta első alkalommal estek 100 milliós darabszám alá a mobileladások Kínában - ami 2017 első trimeszteréhez képest 2,9 százalékos csökkenés volt -, azonban a második negyedévben szerencsére újra normalizálódott a helyzet.

Olyannyira, hogy a legfrissebb jelentések szerint az április elejétől június végéig tartó időszakban 2,2 százalékos emelkedést mutatott a leszállított okostelefonok mennyisége az országban, ami a konkrét számok tekintetében több mint 94 millió boltokba küldött példányt jelent.

Bár ez a szám még mindig 100 millió alatti, azonban a kínai gyártók sikere vitathatatlan, hiszen mind a négy nagy márka, így a Xiaomi, az Oppo, a Vivo és a Huawei eladásai is 10 százalék feletti javulást mutattak, miközben az Apple eszközeire csökkent a kereslet.
4 hozzászólás

inkognito

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Olcsó készülékeknek hála, megy a szekér.

válasz erre

Ronalddo

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nem tartott sokáig a haldoklás.

válasz erre

Mordorer

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Biztos megvolt az oka a stagnálásnak. De szeritem ez a pici fellendülés sem mutat semmit.

válasz erre

Harder

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nem sokáig torpantak meg.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink