Ismét hatalmas bírságra számíthat az EU-tól a Google az Android miatt

2018. június 11.
2.8631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igencsak a bögyében lehet Brüsszelnek a Google, lévén nagyjából egy évvel ezelőtt kaptak egy óriási büntetést, miután kiderült, hogy a keresőóriás visszaél piaci dominanciájával, így közel 2 és fél milliárd euróra vágták meg a vállalatot.

Most pedig ismét hatalmas bírságra számíthat a cég, ezúttal azonban az Android operációs rendszer miatt, melyben szintén évek óta zajlik egy nyomozás, Margarethe Vestager, az Európai Parlament versenyjogi biztosa pedig a napokban bejelentette, hogy megszületett a döntésük, aminek eredményét hamarosan nyilvánosságra is hozzák.

Mivel az EU ritkán jelent be ilyet előre, sokan úgy gondolják, hogy gigabírság van kilátásban, aminek az értéke akár a vállalat bevételének 10 százalékát is elérheti, ami megközelítőleg 11 milliárd dollár.

A hírek szerint azért kaphat most büntetést a Google, mert előnytelen feltételekhez kötik a gyártók számára az Android operációs rendszer telepítését, illetve többek között azt, hogy a Google Play például csak akkor települhet, ha a saját kereső az alapértelmezett.
4 hozzászólás

TEchie

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Ez az EU egyre hülyébb, komolyan mondom. Miért akar ebbe is beleszólni???

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Elfogadják a gyártók? El. Rá vannak kényszerítve? Nincsenek.

Pont.

válasz erre

strogg

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Ideje lenne már a google-nak csak 24 órára rákapcsolni a villanyt az EU-ra, hogy rájöjjenek a nagy pofa egy dolog, de a digitális innovációjuk a sok töketlen b--sz miatt gyakorlatilag zéró. Nem véletlen az eu egyetlen életképes alternatívát nem tud felmutatni se kereső,face,üzenetküldő,felhő,tárhely,hoszting,dokumentum kezelés, stb... szinten se! Az arcuk rohadt nagy, aztán egyszer csak addig kekeckednek amíg aláraknak és kiderül, hogy szingapúr szinten sincsenek...

válasz erre

techiii

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Meg kell tanulnia s Google-nek h nem csak ők léteznek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink