Ismét hackertámadás érte Ukrajnát, de a Petya helyett a Locky csapott le

2017. október 25.
2.8481
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Továbbra sem hagyják békén Ukrajnát a hackerek, a napokban ugyanis újabb jelentős kibertámadás érte az országot, aminek részeként a behatolóknak sikerült részlegesen megbénítaniuk a kijevi metrót és az odesszai repülőteret is.

A hackerek a repülőtér esetében az információs rendszert tették tönkre, a metrónál pedig a bankkártyás fizetést lehetetlenítették el, amiről akkor sokan úgy gondolták, hogy a Petya vírus állhat a háttérben, de mint kiderült, ezúttal a Locky volt a támadó, ami hasonló elven működik, mint Péterünk.

Az eset kapcsán több hivatalos sajtóközlemény is érkezett az ukrán szervektől, így megtudtuk, hogy a hackertámadás például a légi közlekedés biztonságát nem érintette, de így is hatalmas fennakadásokat, várakozási időket és késéseket okozott.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint szerencsére elszigetelt esetekről volt szó, nem egy olyan nagyszabású kibertámadásról, mint amit néhány hónappal ezelőtt élt át az ország a Petya miatt, de az ügyben így is átfogó nyomozást indítottak.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 20 napja

Keményen tolják az oroszok....

válasz erre

VDemon

1 éve, 20 napja

Az kemény!

válasz erre

Fikarc

1 éve, 21 napja

Hihetetlen hogy ezt meg tudják csinálni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink