Ismét elképesztő szintre növekedett a fakitermelés mértéke Amazóniában

2019. július 05.
3.5581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az elmúlt években jelentősen visszaszorult Amazóniában az esőerdők kitermelésének mértéke, azonban az Inpe űrkutatási intézet műholdas adatai szerint idén újra elképesztő mértékűre növekedtek az erdőirtások.

A CNN összefoglalója szerint ugyanis júniusban 60 százalékkal több fát termeltek ki Brazíliában, mint egy évvel korábban, vagyis miután két évig csökkenő tendenciát mutatott a mérleg nyelve, addig idén újra visszazuhantunk a 2016 előtti szintre, hiszen csak a múlt hónapban 762 négyzetkilométernyi erdő tűnt el Amazóniában, az idei esztendőben pedig összességében 2300 négyzetkilométernél áll a mérleg nyelve.

Bár a szárazabb időszakban mindig növekedik a brazil esőerdőkben az erdőirtások mértéke, azonban ilyen jelentős emelkedésre már évek óta nem került sor, ami hosszabb távon még negatívabb hatást gyakorolhat a globális felmelegedésre.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 2 hónapja és 13 napja

Hajrá, dögöljünk már meg gyorsabban! wtf smiley

válasz erre

inkognito

5 éve, 2 hónapja és 13 napja

És ez vajon mi miatt van? Papír tányér, papír szívószál, papír eszközök. Műanyag helyett papír... ez sem jobb megoldás. Gondolkodni kellene egy kicsit.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 2 hónapja és 13 napja

Na nemár. szomorú smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 13 napja

Bravó! Úgyis olyan jól áll a klíma.

válasz erre