Ismét csaknem 120 millió felhasználó adatát sodorta veszélybe a Facebook

2018. június 29.
5.1121
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Úgy tűnik, hogy messze nem a Cambridge Analytica lesz a Facebook legnagyobb botránya, hiszen sorban potyognak ki a szekrényből a csontvázak, ezáltal legutóbb egy a fehér zónában járó hacker buktatta le a közösségi oldal egyik kvíz applikációját.

A sokak által használt és ismert Nametests használata közben ugyanis a hacker egy orbitális hibát, illetve hiányosságot talált, amit rögtön jelentett is a közösségi oldalnak, és bár ennek már lassan egy hónapja, azonban azóta sem kapott választ, holott legalább 120 millió felhasználó személyes adatait érinti.

Az applikáció állítólag évek óta hibásan működik, ezáltal a használók adatai, főként fotók, dátumok, bejegyzések és egyebek egyáltalán nem voltak biztonságban, azokat ugyanis harmadik fél is láthatta az app használatát követően.

Ezt a neve elhallgatását kérő programozó először még áprilisban jelezte a Facebook felé, majd miután türelmét kérték, de nem történt semmi, májusban ismét rájuk írt, amikor azt közölték vele, hogy a javítás akár 3-6 hónapig is eltarthat az ügy komolyságát tekintve.

Mindeközben az applikáció folyamatosan működött, azonban a napokban, tehát több mint két hónappal később a Facebook javította a hibát, így ma már biztonságos a Nametests, de ki tudja, hogy korábban hány ember adata szivárgott már ki ebben a formában.

A magát csak Inti De Ceukelaire álnév alatt emlegető hacker egyébiránt egy videós összefoglalót, illetve bizonyítékhalmot is készített a történtekről, melyek között biztonsági szempontból egészen sokkoló pillanatokat láthatunk.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Ronalddo

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nyomorult egy banda ez.

válasz erre

Harder

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Mennyire **** munkát csináltak a "fejlesztők" ennél az oldalnál. Teljesen koncepciótlan, nulla szaktudásra utaló dolgokkal összetákolt bughalmaz az egész. Szánalmas.

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Elképesztő ez a banda

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Rohadt nagy gáz.

válasz erre

inkognito

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az úgy nagyon szupi.

válasz erre