Internettel tölthető okostelefon? A tudósok elektromossággá alakították a WiFi-hullámokat!

2019. január 31.
5.3931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási áttörést értek el az MIT Egyetem kutatói az okostelefonok korlátozott akkumulátorkapacitása kapcsán, lévén sikerült elektromossággá alakítaniuk a WiFi-hullámokat.

Ezzel a felfedezéssel gyakorlatilag karnyújtásnyira kerültek tőlünk azok az okostelefonok, melyek bárhol és bármikor tölthetők vezeték nélküli formában, ha van a közelben WiFi elérhetőség, tehát nem leszünk többé konnektorfüggők, nem kell külső aksik tucatjait magunkkal cipelnünk és így tovább.

Természetesen a technológia egyelőre még gyerekcipőben jár, de az egyenirányító már működik, ezáltal képes arra, hogy a WiFi hullámokban található elektromágnesességet egyenárammá alakítsák, hovatovább azt össze is gyűjtsék, amihez egy teljesen új félvezetőt, a molibdén-diszulfidot alkalmazták.

Az átalakító hatékonysága egyelőre nagyon gyenge, alig 40 mikrówatt energiát termel egy általános WiFi-jel esetében, ami nem elegendő egy okostelefon működéséhez, de a jövőben a technológia folyamatos fejlődésen eshet majd át.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja

Amint elkészül, instant get. Mindegy mennyi az ára. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

5 éve, 8 hónapja

Ennek a technológiának már nagyon itt lenne az ideje. Főleg hogy gyakorlatilag minden a wifin lóg. Az más kérdés hogy szerintem képtelenség lesz annyi energiát kinyerni belőle hogy mondjuk egy telefont és egy tabletet egyszerre töltsön...

válasz erre

techiii

5 éve, 8 hónapja

Majd a gyakorlatban kiváncsi leszek rá, na meg arra h milyen hatással van ez ránk.

válasz erre

Levi87

5 éve, 8 hónapja

Nagyon durca! meglepett smiley Jó lenne ha végre működne, sok próbálkozás volt már.

válasz erre

Harder

5 éve, 8 hónapja

Jól hangzik! mosolygó smiley Óriási előrelépés lenne.

válasz erre

Direktor

5 éve, 8 hónapja

Régen dolgoznak már ezeken a megoldásokon, eddig egyszer sem sikerült a valódi működést elérni. Remélem azért tényleg lesz egyszer belőle valami...

válasz erre