Intelligens szemüvegek segítik a siket színházrajongókat

2017. október 07.
2.8091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
murzil profilja, adatai
murzil
A londoni Nemzeti Színház kiterjesztett valóságot használ, hogy előadásait jobban hozzáférhetővé tegye a halláskárosultak számára, mégpedig az Epson legújabb okos szemüvegével próbálja meg élvezhetővé tenni az előadást a nagyothalló nézők számára.

A kísérlet egy évig tart az Accenture Tech tanácsadói támogatásával és része egy országos akciónak, amely biztosítja a színházi hozzáférést mindenkinek. A folyamatosan működő szolgáltatás a szervezők mindhárom színpadán fut, kezdve a Dorfman-nal ebben a hónapban, amelyet hamarosan az Olivier és a Lyttelton követ.

Ezt 2019 áprilisáig a látássérült ügyfelek folyamatos hanggal való tájékoztatása egészíti majd ki. A londoni Nemzeti Színház kísérlete még egy újabb módon erősíti azt a hitünket, hogy az AR elkezd beszivárogni a mindennapi életünkbe. A virtuális valósággal - amelyben a headset egy számítógép által generált világba viszi el a nézőt- szemben az AR csak közvetítő szerepet tölt be, és a digitálisan megjelenített képeket valós jelenetek felett mutatja be.
1 hozzászólás

Fikarc

7 éve, 12 napja

Wooooow! meglepett smiley

válasz erre