Ingyenes Spotify-t használsz? Jobb, ha lefuttatsz egy víruskeresést!

2016. október 06.
1.7641
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Spotify fórumán a zenei szolgáltató emberei is elismerték az elmúlt órákban, hogy érdemes lefuttatniuk egy vírusirtót azoknak az embereknek, akik a Spotify Free, avagy a szolgáltatás ingyenes változatát használják.

Történt ugyanis, hogy valamelyik hirdetőjük aljas módon olyan reklámfelületeket helyezett el a zenei applikáció keretein belül, amelyeken kártevők tanyáztak, így miközben a jóhiszemű felhasználó boldogan és biztonságosan kattingatott az ellenőrzöttnek vélt hirdetésekre, közben vírusok sokasága kúszhatott le a gépére.

Mindez természetesen a Spotify tudta nélkül történt meg, akik saját fórumukon szembesültek az egyre jelentősebb panaszáradattal, amelyek arról szóltak, hogy zenehallgatás során gyakran maguktól nyíltak meg a böngészőben az újabb és újabb hirdetési ablakok, amelyek önmagukban még nem terjesztenek vírust, ám kattintás után ezekről az óvatlan felhasználók könnyedén letölthették és telepíthették maguknak a kártevőket.

A Spotify már vizsgálja az ügyet, és óvatosságra intette felhasználóit, valamint felhívták a figyelmet arra, hogy a Premium előfizetők természetesen nincsenek veszélyben, ők ugyanis teljes reklámmentességet élveznek.
4 hozzászólás

zender

8 éve, 1 hónapja és 14 napja

Sosem értettem, miért csinálja az aki becsempészi ezt a reklámot? Egy életre elvágja magát a piactól...

válasz erre

Levi87

8 éve, 1 hónapja és 14 napja

Én sem értem, ez hogy jutott át a szűrőkön (már ha van iyen), és ahogy rDAVE is írja, sokkal jobban meg kéne válogatni a partnereket. Mert így minket, felhasználókat fognak elveszíteni.

válasz erre

Porthos

8 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nem ellenőrzi SENKI a bekerülő reklámokat? meglepett smiley Ez most komoly, hogy így tolnak egy ekkora szolgáltatást? meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 1 hónapja és 14 napja

Kicsi figyelmesebben is választhatnának partnert. Egy felhasználó se gondolná, hogy egy ilyen komoly program, mint a Spotify képes efféle partnerekkel szerződni. Plusz kellett nekik abbahagyni a linuxos verzió fejlesztését. :V

válasz erre