Indul a PAX program, amely örökre véget vethet az Androidos szabadalmi pereknek!

2017. április 05.
3.2491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Saját blogján jelentette be a Google, hogy elindították a PAX - avagy magyarul béke - névre keresztelt programot, aminek részeként örökre véget vetnének a folyamatos szabadalmi pereknek az egyes vállalatok között.

Amint ugyanis ismert, az okostelefonok piacán ma már szinte minden vállalat hajba kapott egymással az egyes szabadalmi jogsértések miatt, melyek többsége teljesen alaptalan, sőt mi több, a Google szerint megelőzhető is lett volna, így akik aláírnák a tervezett PAX programot, azok a jövőben beleegyeznek, hogy mindenki szabadalmi díjaktól mentesen juthat hozzá licenszekhez az Android platform és a Google Applications berkein belül.

A kezdeményezéstől határozottan azt reméli a Google, hogy sokkal nyíltabb platformmá válik az Android, amely ráadásul komolyabb fejlődést tud majd felvonultatni, hiszen a cégek között a pereskedés helyett együttműködésre és új ötletek megvalósulására kerülhetne sor. Persze ehhez szükség lenne arra, hogy mindenki csatlakozzon a PAX programhoz, de eddig a nagyobb gyártók közül ezt - többek között - csak a Google, a Samsung, az LG és a HTC lépte meg.
3 hozzászólás

Eltohn

2 éve, 10 hónapja és 23 napja

Pont a nagyok léptek be. Szerintem a többit le is kéne ****ni.

válasz erre

Levi87

2 éve, 10 hónapja és 23 napja

Ez egy jó ötlet, de ha valakit be kell perelni mert tényleg tisztességtelen azzal mi lesz? Megússza?

válasz erre

Kileah

2 éve, 10 hónapja és 24 napja

Rendesen megszorongatja őket a Google!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink