Indonézia sem lesz szeméttelep: visszaküldi a nagyhatalmak hulladékát a szigetország!

2019. július 10.
1.4241
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A nagyhatalmak hajlamosak úgy tekinteni a fejlődő országokra, mint kihasználható olcsó erőforrásokra, ahol akár még a modern világ gyakran veszélyes hulladéka is letehető azon az elven alapulva, hogy amit nem látunk, az nem is létezik.

Ebből a szempontból Indonéziát több nagy ország is kihasználta már a múltban, a szigetországnak azonban most lett elege ebből, így az ország vezetése bejelentette, hogy visszaküldi a nagyobb országoknak az odaszállított hulladékot - legalábbis azokat, melyek nem a megállapodásnak megfelelő szemetet tartalmazták.

Ennek megfelelően csak Ausztráliába 210 tonnányi hulladékot küldenek vissza hajókon, mert a papírhulladékként átvett konténerekben közel sem csak ilyen tartalom volt, hanem műanyag-, sőt elektronikai szemét is, ami speciális újrahasznosítást igényel.

Indonézia bejelentette, hogy nemcsak Ausztrália verte át őket, lévén a jövőben 49 konténer visszaküldését tervezik Németországba, Franciaországba és az Egyesült Államokba is hasonló okkal.
3 hozzászólás

Mordorer

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nagyon helyes. Eleve durva maga a helyzet, ha meg azon felül szállítanak amiért fizetnek akkor nincs mese, ez a megoldás!

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Jól is teszik. Ideje rendet vágni.

válasz erre

login_password

5 hónapja, 2 hete

Igazuk van.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink