India is beszáll az újrahasznosítható rakéták bizniszébe

2021. január 07.
29.7981
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) nyilvánosságra hozta az újrafelhasználható rakétaindító technológia fejlesztésének terveit ebben az évtizedben, ahogyan az kiderült a SpaceNews legfrissebb jelentéséből.
 

K. Sivan, az ISRO elnöke 2021-es újévi üzenetében az egyre növekvő űripar összefüggésében jelentette be az ügynökség céljait a 2020-as évekre vonatkozóan. Sivan azt mondta az üzenetében, hogy az űrszektor megszorításokkal néz szembe számos magánszereplő belépése miatt.

Hozzátette, hogy a globális irányoknak megfelelően fejleszteniük kell nehéz emelő hordozórakétákat, félig kriogén szakaszokat, újrafelhasználható hordozórakétákat, fejlett meghajtást, új generációs repüléstechnikát, fejlett anyagokat, dinamikus űralkalmazásokat és az űralapú szolgáltatások hatékony integrációját, valamint fejlett űrtudományi küldetéseket.

Az üzenet szerint minden ISRO központot és egységet arra irányítottak, hogy készítsenek egy tervet az évtized hátralévő részére, amely kellő figyelmet fordít a kutatásra és az innovációra, figyelembe véve a nemzeti követelményeket, az új űrpolitikát, valamint az Európában bekövetkező átmeneteket az űr felkutatásában.

A nyilatkozat céljainak szem előtt tartásával 18 ISRO központ célja a földi állomásokkal, az emberi űrrepülésekkel, a műholdas platformokkal és egyebekkel kapcsolatos képességek bővítése.
3 hozzászólás

Szerintem ennek az országnak igen sok minden másra kéne a pénz, de ők tudják...

válasz erre

Jól teszik.

válasz erre

rDAVE

2 hete

Tök jó, akkor a Global Hunger Index majd nem Észak-Korea és Etiópia mellé rakja őket...

válasz erre

új kommentek

Kisfaludy82 profilja

Kisfaludy82

10 órája és 35 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink