Íme az első űrhajó, amit magánvállalat küld a Holdra

2019. február 03.
5.5981
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Korábban nem egyszer volt már lehetősége az emberiségnek Holdra szállnia a kormányszervek finanszírozásával, most viszont egy nonprofit cég, a SpaceIL látogathat ki, avagy az izraeli magánvállalat, mely már 2011-ben kitűzte magának a Holdra szállás célját.

Nem elég, hogy eme cég Beresheet űrhajója lehet az első, melyet magáncég küldött a Holdra, azonban a tervek szerint a landolás után a rakétameghajtás segítségével még egy második landolási zónára is kvázi átugrik, amire szintén nem volt még korábban példa, még a kormányügynökségek projektjei esetében sem.

Méretben és alakzatban a Beresheet nagyjából egy családi étkezőasztal formáját tükrözi, közel 1,8 méteres átmérővel és 1,2 méteres magassággal bír, súlyra pedig 159 kilogramm, viszont ehhez még hozzá jön az a 454 kilogrammnyi üzemanyag, ami a Holdra szálláshoz szükségeltetik.

A Beresheet fel lett szerelve a megfelelő eszközökkel a Hold mágneses mezőjének méréséhez, egy a NASA által biztosított lézerrel, és egy időkapszulával, melyben Izrael kulturális és történelmi hagyatékait helyezték el. Továbbá fontos adalék, hogy a Beresheet kvázi "potyautasként" fog utazni a SpaceX Falcon 9 rakéta társaságában.

Nem fog túl sokáig tartani a küldetés, mivel mindössze pár napig fog a Holdon tanyázni az izraeliek masinája, viszont arra tökéletesen alkalmas lesz, hogy prezentálja a technológiai fejlődésüket és az üzleti modelljükben elért haladást, mivel azért mégiscsak egy magáncégről beszélünk.
3 hozzászólás

TEchie

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Lassan már csak mi nem küldünk valami t aHoldra.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nem semmi eredmény. tőlük!

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Közben a Nasát meg szivatják... Elég fura.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink