Íme a klímaváltozás-elleni harc pályázatának részletei, amit Elon Musk 100 millió dollárral támogat

2021. február 08.
43.6141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Elon Musk 100 millió dollárt ad egy új, a szén-dioxid-eltávolítási technológiára összpontosító X Prize Foundation verseny keretében, ahogyan az múltkor kiderült - a hétfő reggel meghirdetett verseny négy évig tart, és világ minden csapata számára nyitott.

Most befutottak a részletek, miszerint tizenöt csapatot választanak ki a versenyre 18 hónapon belül. Mindegyikük 1 millió dollárt kap, és 25 külön 200 000 dolláros ösztöndíjat kapnak a belépő hallgatói csapatok. A fődíj nyertese 50 millió dollárt kap, a második helyezett 20 milliót, a harmadik pedig 10 millió dollárt kap.

A nyerteseknek be kell mutatniuk egy olyan megoldást, amely képes a szén-dioxidot közvetlenül a légkörből vagy az óceánokból kivonni és környezetbarát módon tartósan elzárni - írja az X Prize Foundation. A bírák olyan megoldásokat keresnek, amelyek napi egy tonna szén-dioxidot képesek eltávolítani a légkörből. A teljes versenyszabályzat április 22-én jelenik majd meg.
kiderült - a hétfő reggel meghirdetett verseny négy évig tart, és világ minden csapata számára nyitott.'>
3 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 4 hónapja és 24 napja

Korrekt kezdeményezés. Sok sikert az indulóknak innen is!

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 4 hónapja és 24 napja

Abból azért lehet mit kezdeni. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 4 hónapja és 24 napja

Nagyon jó hogy a nagy nyilvánosságot is bevonják, és nem csak maguk kutatnak. Sokkal nagyobb az esély egy igazán jó koncepcióra, mintha csak valami tudományos társaság kutatgatna...

válasz erre