Íme a Microsoft chatbotja: Tay

2016. március 23.
7921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Ugyan még hivatalosan nem jelentették be, a redmondiak készítettek egy Tay névre hallgató, rendkívül humoros chatbotot, aki több különböző közösségi hálózaton is elérhető.

Chatbotokból már sokat láttunk, ott vannak olyanok, mint Evie és társaik, no meg persze ott vannak digitális asszisztenseink is, akik (annak ellenére, hogy nem a csevegés az elsődleges feladatuk) manapság úgyszintén képesek vicceket mesélni és a parancsok végrehatjása mellett természetes módon kommunikálni velünk.

A Microsoft Cortanája is tudja ezt, sőt, többek szerint már jobban is csinálja, mint Siri vagy a Google Now. A redmondiaknak viszont nem ez az első chatbotja: nemrégiben készítettek egy japán chatbotot, amit a statisztikák szerint a populáció több, mint egy százaléka használ már (ez sok!), és a Xiaoice névre hallgat - lényege, hogy megpróbál megnevettetni minket. Úgy tűnik, hogy végül ebből született meg Tay, aki angolul próbálja meg feldobni a napunkat, nem is akármilyen módon. Tay egy fura bot ugyanis amellett, hogy nagyon jól értelmezi a szlenget (és használja is!), egy külön weboldal mellett ő a Twittert (posztokat és privát üzeneteket egyaránt), a Kik üzenetküldőt és Snapchatet is használja. Ja és még valami kimaradt: szeret mémeket készíteni.



 

A redmondi cég elképzelése a humoros beszélgető botok mögött az, hogy az online beszélgetéseket egyre több helyen vezérlik majd intelligens "csevegő asszisztensek", akik segítenek majd felvidulni, nevetni és még produktívabbá válni, valamint hogy ezek a mesterséges intelligenciák egyszer annyira valósak lesznek, hogy központi szerepet kaphatnak életünkben.

[caption id="attachment_20797" align="aligncenter" width="300"] Forrás: MSPowerUser[/caption]

Szerintünk a képek magukért beszélnek, Tay tényleg nem semmi - és annyiban biztonságosabb vele beszélgetni, hogy ő nem kezd majd el káromkodni. Bárki beszélgethet vele Twitteren, Snapchaten (@TayStories) és Kiken, sőt, még GroupMe-n is. Van neki egy Facebook oldala is, itt érhető el.
nincs még hozzászólás