Íme a közösségi érintőképernyők átka: biztosan te is nyúltál már kakis kijelzőhöz!

2018. december 03.
6.9211
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az érintőképernyők térhódítása sokak szerint megkönnyítette a mindennapokat, hovatovább rengeteg lehetőséget ad a modern ember kezébe, azonban közösségi alkalmazásuk nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt.

Erre világított rá most a Metro magazin legfrissebb kutatása, akik nagyon meglepő eredményre jutottak, miután az Egyesült Királyságban a Metropolitan Egyetem szakértőivel körbejártak pár McDonald's gyorséttermet annak érdekében, hogy mintát vegyenek az ételrendeléshez használt érintőképernyőkről.

A mintákat bevizsgáló Dr. Paul Matawele szerint egészen megdöbbentő volt, hogy milyen sok baktériumot találtak ezeken a sokak által használt kijelzőkön, ezáltal egy sor olyan fertőző baktériumot, mint az Enterococcus faecalis, ami az emberi ürülékben található, magyarul tehát a legtöbbször kakis kijelzőt fogdosunk közvetlenül étkezés előtt.

A lapnak az étteremhálózat szóvivője elmondta, hogy napi szinten többször is letisztítják a képernyőket, arról viszont nem tehetnek, hogy vendégeik nem mossák meg a kezüket, holott erre mindenkinek lehetőséget biztosítanak.
3 hozzászólás

betyár

6 hónapja, 2 napja

Jó, ha innen nézzük, akkor egy csomó minden lehet kakis.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 napja

Ez sajnos mindenhol így van, közlekedési eszközökön satöbbi. Igaz ott nem rögtön kajálunk utána de akkor is...

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 3 napja

Bakker.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink