Ilyet még nem láttál: ennek a zsarolóvírusnak nem a pénzed kell, hanem az, hogy játssz vele!

2017. április 11.
3.4831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A zsarolóvírusok jelentős többsége általában arra pályázik, hogy minél több pénzt húzzon ki a felhasználókból azzal, hogy zárolja értékes adataikat egy számítógépen vagy valamilyen okoskészüléken.
 

Így működik egy normális ransomware vírus, azonban megjelent a terítéken egy altípus, a rensenware, ami nem a pénzünkre hajt, hanem azt kéri tőlünk, hogy legyünk ügyesek egy játékban, és érjünk el minél magasabb pontszámot, ha viszont akarjuk látni adatainkat.

Az új vírust Tvple Eraser készítette el, aki csak szórakozásból alkotta meg művét, de miután a forráskódot szabadon hozzáférhetővé tette a világhálón, ráébredt arra, hogy mekkora hibát követett el, hiszen egyre többen próbáltak meg visszaélni programjával, aminek köszönhetően gyorsan el is készített hozzá egy olyan megoldást, ami segít megkerülni a titkosítást, így fertőzés esetén nem vagyunk rákényszerítve a játékra.

A kérdéses zsarolóvírus ugyanis azt kéri tőlünk, hogy adataink visszaszerzéséért játszunk a Touhou Seirensen nevű játékkal, és érjünk el benne Lunatic módban 0,2 milliárd pontot, ami bár a gyakorlottaknak pár perc alatt összejöhet, de a többségnek szinte elérhetetlen lesz.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 15 napja

Vicces vírus. Rég láttam ilyet.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szemét húzás de ezen legalább lehet röhögni!

válasz erre

rDAVE

1 éve, 1 hónapja és 15 napja

Igazi troll a készítő.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink