Illegálisan túlóráztattak diákokat, hogy több iPhone X készülhessen

2017. november 23.
7.6851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő történettel kereste meg hat diák a Financial Times magazin újságíróit, akik arról beszéltek a lapnak, hogy a Foxconn illegálisan túlóráztatta őket azért, hogy az Apple teljesíteni tudja az iPhone X előrendeléseit.
Advertisement

Az Apple gyors ütemben lefolytatott egy vizsgálatot az ügyben, így gyorsan kiderült, hogy a diákok nem hazudtak, csak pár részletet elfelejtettek közölni, többek között például azt is, hogy ők jelentkeztek a munkára, noha az elnyújtott műszak rájuk erőltetése valóban illegális volt, és csak azért nem hagyták ott a gyártót, mert féltek, hogy ezzel elúszna a fizetésük.

A hat fiatal állítólag 11 órát dolgozott minden nap, ami lényegesen több, mint amennyit az ottani törvények megengednek. Persze nem ez az első eset, hogy a Foxconn körül rossz körülményeket találnak, esetleg illegális túlórázást, habár diákok esetében eddig nem fordult még elő ilyesmi. Pontosabban nem kapott nyilvánosságot.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nincs ebben semmi különös, ha nem akarnak dolgozni, nem dolgoznak. Ilyen egyszerű.

válasz erre

techiii

6 éve, 10 hónapja és 12 napja

Erről nem az Apple tehet hanem a gyártó...

válasz erre

Fikarc

6 éve, 10 hónapja és 12 napja

A legszomorúbb az az egészben hogy ez kiderül, de rengeteg ilyen van még. Azért hozzáteszem, megértem, mert időnként túl kell pörgetni valamit hogy működjenek a dolgok.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 10 hónapja és 12 napja

Én vagyok a legutolsó akit érdekel az Apple hírneve, de sok helyen láttam ezt lehozva úgy, mintha az Apple dolgoztatná őket ("gyerekeknek" írva, hogy még meghatóbb legyen), pedig a Foxconn független az Apple-től, ráadásul még a Foxconn vezetősége sem biztos, hogy tudott róla. Több mint egy millió embert foglalkoztat a gyár és a kisebb szintű vezetők nem biztos, hogy a felettesek előtt nem titkolják ezt. Valószínűleg csak egy kis főnök akarta növelni mindenáron a teljesítményt, nagyfőnöknek meg csak azt közli, hogy sikerült.

válasz erre