Ijesztően közel repült a Földhöz egy aszteroida

2018. április 17.
2.5991
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a tudományos beszámolók sem kerítettek neki nagy feneket előzetesen, de utólag kiderült, hogy meglepően közel repült el a Föld mellett még vasárnap hajnalban egy igencsak méretes aszteroida.

A 2018 GE3 nevet viselő űrszikla a beszámolók szerint 192 ezer kilométerre közelítette meg a Földet - ez a planétánk és a Hold közötti távolság mintegy fele -, és azért nem hallottunk róla korábban, mert észlelésére alig egy nappal az előtt került sor, hogy elreppent mellettünk.

A kis aszteroida mérete kapcsán bár csak becslések vannak, a számítások szerint azonban az űrszemét átlója akár a 110 métert is meghaladhatta, ami lényegesen nagyobb, mint az az űrből érkezett égi áldás, ami 2013-ban ért be a légkörbe az oroszországi Cseljabinszknél.

Ha azt vesszük alapul, hogy az a közel 20 méteres meteor is olyan hatásokat produkált, hogy rengeteg kár keletkezett, sőt emberek százai sérültek meg, akkor nem kell túlontúl szabadjára engednünk a fantáziánkat ahhoz, hogy a mostani aszteroida mekkora galibát okozott volna.
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 6 napja

Nem semmi védelmünk van mit ne mondjak!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 6 napja

Még jó hogy teli vagyunk érzékelőkkel, műholdakkal, űrszondákkal, amiknek a dolga az ilyeneket észlelni...

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 6 napja

Aaaaaaz de durvaaaaaaa!!!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink