Ijesztően közel repült a Földhöz egy aszteroida

2018. április 17.
3.0161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a tudományos beszámolók sem kerítettek neki nagy feneket előzetesen, de utólag kiderült, hogy meglepően közel repült el a Föld mellett még vasárnap hajnalban egy igencsak méretes aszteroida.

A 2018 GE3 nevet viselő űrszikla a beszámolók szerint 192 ezer kilométerre közelítette meg a Földet - ez a planétánk és a Hold közötti távolság mintegy fele -, és azért nem hallottunk róla korábban, mert észlelésére alig egy nappal az előtt került sor, hogy elreppent mellettünk.

A kis aszteroida mérete kapcsán bár csak becslések vannak, a számítások szerint azonban az űrszemét átlója akár a 110 métert is meghaladhatta, ami lényegesen nagyobb, mint az az űrből érkezett égi áldás, ami 2013-ban ért be a légkörbe az oroszországi Cseljabinszknél.

Ha azt vesszük alapul, hogy az a közel 20 méteres meteor is olyan hatásokat produkált, hogy rengeteg kár keletkezett, sőt emberek százai sérültek meg, akkor nem kell túlontúl szabadjára engednünk a fantáziánkat ahhoz, hogy a mostani aszteroida mekkora galibát okozott volna.
3 hozzászólás

Porthos

6 éve, 5 hónapja és 15 napja

Nem semmi védelmünk van mit ne mondjak! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 5 hónapja és 16 napja

Még jó hogy teli vagyunk érzékelőkkel, műholdakkal, űrszondákkal, amiknek a dolga az ilyeneket észlelni... röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 5 hónapja és 16 napja

Aaaaaaz de durvaaaaaaa!!! meglepett smiley

válasz erre