Ijesztő: vezeték nélkül hackelték meg a Tesla elektromos autóját

2016. szeptember 21.
1.9371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hihetetlen és egyben ijesztő videót hozott nyilvánosságra a kínai Keen Security Lab csapata, akik a világ legjobb hackereit tömörítő brigádjait sorakoztatták fel, és nemrégiben bebizonyították, hogy milyen egyszerű meghackelni és távolról irányítani a Tesla elektromos autóját.

A hivatalosan kutatóként tevékenykedő hackerek a videóban bemutatták, hogy képesek vezeték nélküli kapcsolaton át behatolni az autó elektromos rendszerébe, ezáltal akár a jármű haladása közben is irányítani tudták az egyes funkciókat, például be tudták kapcsolni az ablaktörlőt, behajtani a tükröt, kulcs nélkül nyitni az ajtót, sőt mi több, menet közben aktiválni a fékrendszert úgy, hogy a sofőr hozzá sem ér a fékpedálhoz.

A videó természetesen csak azt követően látta meg a napvilágot, hogy a Keen Security Lab munkatársai jelezték a hibát a Tesla felé, akik egy frissítéssel azonnal orvosolták azt, így az alábbi felvételen látható problémákat már nem lehet reprodukálni.

A videóra természetesen a Tesla is reagált, akik hangsúlyozták, hogy rendkívül minimális az esélye annak, hogy bárki ilyen könnyedén átvehesse kívülről az irányítást autójuk felett, ellenben azért így is elég ijesztő, hogy ez egyáltalán megtörténhet.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 4 hónapja és 5 napja

Pedig Linux fut rajta. Gyalázat.

válasz erre

rDAVE

4 éve, 4 hónapja és 5 napja

Mordorer írta:
Sajnos ez a jövő. Ízelítőt kaptunk belőle, milyen lesz amikor feltörés nélkül lopják majd el az autónkat.
Hát szerintem ez sokkal nehezebb, mint betörni az ezerötös ablakát majd drótokkal játszani kicsit. Egy mezei tolvaj nem fogja ezt csinálni. A jövőben ez a "szakma" sokkal nagyobb tudást fog igényelni, így kevesebben tudják űzni is. Ráadásul nem hinném, hogy a Tesla nagyon igyekezett volna feltörhetetlenné tenni. A franc gondolt arra, hogy egy csapat kínai hacker zseni majd itt játszadozik az autóval. Ezt látva ők is rájöhettek, hogy többet kell szentelni a biztonsági rések megkeresésére.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 4 hónapja és 5 napja

Sajnos ez a jövő. Ízelítőt kaptunk belőle, milyen lesz amikor feltörés nélkül lopják majd el az autónkat.

válasz erre

rDAVE

4 éve, 4 hónapja és 5 napja

Ha így haladunk hamarosan jönnek az igazi Watch Dogs fajta hackerek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink