Ijesztő: telefonszolgáltatókon keresztül kémkednek utánunk?

2018. július 02.
5.2951
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen nyilvánvaló, hogy a közösségi oldalaknak, az internetnek és az okostelefonoknak köszönhetően a titkosszolgálatok ma már ott hallgatnak le és azonosítanak be minket, ahol csak akarnak, de egy most kiszivárgott dokumentum szerint ennél is rosszabb a helyzet.

Az Edward Snowdenhez is kapcsolható The Intercept ugyanis a minap olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, miszerint az amerikai kormány az AT&T telefon- és internetszolgáltató segítségével bármelyik felhasználóját képes megfigyelni és lehallgatni, de a telefonhívások mellett simán belenéznek az SMS-ekbe, sőt a jelszavak lenyúlása sem okoz nekik problémát.

A hírek szerint ezért létesített a szolgáltató nyolc masszív, jól őrzött, ablakok nélküli erődítményt az USA több nagyvárosában is, melyek kapcsán egészen ijesztő hír, hogy a dokumentumok szerint az NSA, avagy az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége ezekben az épületekben végzi az állampolgárok lehallgatását.

Ijesztő: telefonszolgáltatókon keresztül kémkednek utánunk? - 2. kép

Hogy ez minket úgysem érint? Itt ugrik a majom a vízbe, a több évtized óta működő épületekben ugyanis olyan fejlett infrastruktúrát alakítottak ki, hogy azt gyakorlatilag más szolgáltatók is igénybe vehetik, és a dokumentumok alapján több európai cég, így a Vodafone és a Deutsche Telekom is kértek már ilyen jellegű segítséget.

A külföldi sajtó természetesen rögtön felkereste az AT&T-t egy kimerítő válasz reményében, azonban határozott tiltakozásra nem került sor, a szolgáltató szóvivője ugyanis elmondta, hogy a cég jelenleg sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudja a felmerült híreket, ami több mint gyanús, pláne azután, hogy kiemelték: néha törvényi kötelességük adatokat szolgáltatni a kormány szerveinek.
6 hozzászólás

technomancer

8 hónapja, 1 hete

Volt valakinek illúziója ezzel kapcsolatban?

válasz erre

mbr

8 hónapja, 1 hete

Levi87 írta:
Ha indokkal teszik, nekem semmi bajom vele. Csak azzal, ha visszaélnek az életemmel. Azt rühelleném.
Üdv a valóságban!

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 1 hete

Nagyszerű hír. Eddig is sejtettük, de most már nem is titkolják. Menő.

válasz erre

Levi87

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ha indokkal teszik, nekem semmi bajom vele. Csak azzal, ha visszaélnek az életemmel. Azt rühelleném.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem voltak illúzióim eddig sem, de azért hogy jelszavakhoz is hozzáférnek, az nagyon nincs rendben.

válasz erre

Harder

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Hát ez annál is durvább mint ahogy eddig gondoltam!

válasz erre