Ijesztő: a Google és a Samsung kameraszoftverei is kémkedhettek utánunk!

2019. november 21.
6.2181
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő sérülékenységet fedezett fel a Chechmarx biztonsági cég a Google és a Samsung okostelefonok kameraszoftvereiben, lévén kiderült, hogy emiatt a rosszakaró hackerek könnyedén átvehették az irányítást a készülékek kamerái felett.

Ez a gyakorlatban akár odáig terjedhetett, hogy a hackerek nemcsak leselkedhettek a kamerákon keresztül, de fotókat és videókat is készíthettek úgy, hogy arról a felhasználó mindvégig semmit sem tudott, hiszen egy olyan kártékony alkalmazást kellett csak telepíteni hozzá egy eszközre, aminek nem volt szüksége a kamerához való jogosultsághoz.

A biztonsági szakértők egy saját időjárás applikációval tesztelték a sérülékenységet, ami látszatra egy teljesen ártalmatlan programnak tűnt, azonban képesek voltak vele a telepítés után távolról elindítani a fertőzött telefon kameráját, a vele készített fotókat és képeket pedig továbbítani egy távoli rendszerre.

Sőt mi több, a telefonhívások lehallgatása szintén egyszerűen megvalósítható volt ebben a formában úgy, hogy arról a felhasználó maga semmit sem sejtett, hiszen maga a kísérleti applikáció sem futott, csak a háttérben megnyitotta a kaput a hackerek számára.
4 hozzászólás

Huginn

4 éve, 8 hónapja és 21 napja

Gyáváknak:

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 8 hónapja és 21 napja

inkognito írta:
Akkor a laptopok után a telefonok kameráját is le kell ragasztani?! röhögő smiley
De tényleg. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

4 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nagyon durva! meglepett smiley

válasz erre

inkognito

4 éve, 8 hónapja és 22 napja

Akkor a laptopok után a telefonok kameráját is le kell ragasztani?! röhögő smiley

válasz erre