Ijesztő: a Google és a Samsung kameraszoftverei is kémkedhettek utánunk!

2019. november 21.
5.9921
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő sérülékenységet fedezett fel a Chechmarx biztonsági cég a Google és a Samsung okostelefonok kameraszoftvereiben, lévén kiderült, hogy emiatt a rosszakaró hackerek könnyedén átvehették az irányítást a készülékek kamerái felett.

Ez a gyakorlatban akár odáig terjedhetett, hogy a hackerek nemcsak leselkedhettek a kamerákon keresztül, de fotókat és videókat is készíthettek úgy, hogy arról a felhasználó mindvégig semmit sem tudott, hiszen egy olyan kártékony alkalmazást kellett csak telepíteni hozzá egy eszközre, aminek nem volt szüksége a kamerához való jogosultsághoz.

A biztonsági szakértők egy saját időjárás applikációval tesztelték a sérülékenységet, ami látszatra egy teljesen ártalmatlan programnak tűnt, azonban képesek voltak vele a telepítés után távolról elindítani a fertőzött telefon kameráját, a vele készített fotókat és képeket pedig továbbítani egy távoli rendszerre.

Sőt mi több, a telefonhívások lehallgatása szintén egyszerűen megvalósítható volt ebben a formában úgy, hogy arról a felhasználó maga semmit sem sejtett, hiszen maga a kísérleti applikáció sem futott, csak a háttérben megnyitotta a kaput a hackerek számára.
4 hozzászólás

Huginn

9 hónapja, 1 hete

Gyáváknak:

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 1 hete

inkognito írta:
Akkor a laptopok után a telefonok kameráját is le kell ragasztani?!
De tényleg.

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 1 hete

Nagyon durva!

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 1 hete

Akkor a laptopok után a telefonok kameráját is le kell ragasztani?!

válasz erre