Így ünneplik a karácsonyt az Expedition 58 űrhajósai

2018. december 26.
3.6741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nemcsak az Apollo-8-hadművelet ötvenedik évfordulója miatt különleges ez a néhány nap, hanem nyilván a karácsony is sokunk életében komoly szerepet tölt be, és természetesen az asztronauták is igyekeznek megünnepelni a saját módjukon.

Anne McClain jelenleg az Expedition 58 kiküldetés keretein belül van a világűrben, lőtt is gyorsan egy fotót a bolygónkról, majd egy tweetben hozzátette, hogy mostanában az ünnepek alatt kifejezetten sokat csodálja a Földet, és elképesztőnek találja, hogy mi mind ezen a csodás bolygón élünk.

A csapat legénysége három főből áll, az említett hölgyön kívül az orosz Oleg Kononenko és a kanadai David Saint-Jacques karácsonyozik a Nemzetközi Űrállomáson, de szerencsére ma ők sem hajtják túl magukat, hiszen az étkezésen és a gyakorlatozáson kívül kívül mindössze vér- és nyálminták begyűjtése vár rájuk, ahogyan azt Dan Huot, a NASA szóvivője elárulta a Space.com magazinnak emailben.

A vacsora többnyire náluk is a hagyományos ünnepi menüt takarja, tehát sült pulyka, kandírozott dzsem, kukorica, zöldbab, sajtos tészta és csőben sült burgonya került az "asztalra". A desszertet szamóca, kenyér puding, vaj és sok-sok süti képviselte.


5 hozzászólás

petrovicsz

5 éve, 8 hónapja és 14 napja

De nagy formák amúgy. röhögő smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 8 hónapja és 14 napja

Nagy élmény lehet ott karácsonyozni.

válasz erre

Porthos

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

De kemény. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

Hehe de jó arcok mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

5 éve, 8 hónapja és 15 napja

Kellemes Karácsonyt nekik odafent mosolygó smiley

válasz erre