Így néz majd ki életnagyságban a vákuumcsatornás mágnesvonat

2018. október 04.
4.6841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Hyperloop Transportation Technologies hivatalosan is leleplezte a korábban csak miniatürizált modellként látott vákuumcsatornás mágnesvonatot, mely sokak szerint a jövő egyik leggyorsabb közlekedési eszközévé válhat az 1200 km/órás sebességével.

Az Elon Musk fejéből kipattant mágnesvonat ötletét várhatóan a kaliforniai cég valósíthatja meg elsőként, ami biztosan nem megy majd egyik napról a másikra, hiszen sűrített levegővel töltött, tehát vákuum alatt lévő csőrendszereket kell telepíteni a működéséhez, melyben a mágnesvonatok gyakorlatilag a síneken lebegve száguldoznának.

A most bemutatott hyperloop vonat első prototípusa 32 méter hosszú, 5 tonna súlyt nyom, és teljes mértékben a cég által kifejlesztett vibránium nevű szuperanyagból készült, az első tesztekre pedig Franciaországban kerülhet majd sor, és ha minden a tervek szerint alakul, 2019-ben gyakorlatilag utasok szállítására is alkalmassá válik.

Bár a technológia elméleti szinten képes óránként 1200 kilométer per órás sebességgel repíteni az utasokat, ellenben ezt egyelőre még senki sem tudta kipréselni belőle, a legnagyobb gyakorlati sebesség ugyanis az első mini prototípusoknál 457 km/óra volt.
3 hozzászólás

technomancer

6 éve, 7 napja

Ez egy durva cucc lesz.

válasz erre

Porthos

6 éve, 7 napja

Durva sebesség, ez lesz pár G gyorsulás gondolom.

válasz erre

TEchie

6 éve, 7 napja

Na ez rohadt menő!

válasz erre